Välkommen till Mariehem Sportklubb
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Nya tränarutbildningar för dig
Dags att gå tränarutbildning

Din insats som tränare betyder mycket för svensk fotboll. Tiotusentals barn, ungdomar och vuxna tränar, spelar och kämpar på våra planer runt om i landet – varje dag. Spelarna behöver och förtjänar kunniga och ansvarsfulla tränare som kan inspirera alla spelare till ett livslångt fotbollsintresse.

 

Här läser du mer om aktuella tränarutbildningar från VFF:
https://vasterbotten.svenskfotboll.se/utbildning/tranarutbildning/fotboll/

 

 

Bli Domare - gå en utbildning
Gå en domarutbildning - det behövs fler domare inom fotbollen

Att döma fotboll innebär inte bara att man är en viktig del i matchen. Det innebär personlig utveckling, träning, gemenskap och kompensation i form av lön. Att döma fotboll är ett sätt för många att hålla fast vid fotbollen även om man själv inte spelar.

 

Den gamla utbildningen föreningsdomare har bytts ut mot en utbildning som utgår från de nya spelformerna. Den nya utbildningen heter "Domarutbildning barn- och ungdomsfotboll". 

 

Domarutbildning barn 3v3, 5v5 samt 7v7

Utbildningen kräver inga förkunskaper och har ingen åldersgräns. Vi brukar dock rekommendera att man är 2 år äldre än det lag man dömer. Denna utbildning administreras av Västerbottens Fotbollförbund men det är föreningarna själva som bokar utbildningarna och informerar sina medlemmar. Utbildningen är 3 timmar. Det är främst teori men även en del praktik. Kom gärna i bekväma kläder och kläder för ett kort pass utomhus.

 

Domarutbildning ungdom 9v9

Västerbottens Fotbollförbund bjuder in till domarutbildning för de som vill döma 9v9.

Inga förkunskaper krävs. Ingen åldersgräns men vi rekommenderar att man är i ungefär samma ålder som de lag man ska döma.

Denna utbildning är även för de som tidigare har gått 9v9 och dömt.

Utbildningen är 6 timmar. Det är främst teori men även en del praktik. Kom gärna i bekväma kläder och kläder för ett kort pass utomhus.

 

Alla domare, 15 år och äldre ska visa upp ett begränsat utdrag från brottsregistret för att få döma.

 

 

Här hittar du alla kommande aktuella domarutbildningar:

 

https://vasterbotten.svenskfotboll.se/domare/

 

SISU Idrottsutbildarna
RF SISU Västerbotten
RF-SISU Västerbotten är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer. Vårt uppdrag är att stödja, leda, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsföreningar och specialdistriktsförbund i Västerbotten.


Här kan du se vilka aktuella utbildningar som finns att delta i just nu: 

https://www.rfsisu.se/vasterbotten/utbildningfolkbildning/Aktuellautbildningar/

 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK