Välkommen till Mariehem Sportklubb
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Licens för fotbollsspelare

Ungdomsregistrering 12 till 14 år
Spelaren och dennes vårdnadshavare ska skriva under ett intyg att föreningen har rätt att registrera spelaren och att spelaren samtidigt medger att dennes personuppgifter får föras in i spelarregistret. Intyget, som gäller t.o.m. det år spelaren fyller 14 år, förvaras hos föreningen och ska på anmodan kunna uppvisas för Svenska Fotbollförbundet. Ungdomsregistreringsintyg finns på MSK:s klubbsida under dokument/blanketter.

 

Licensregistrering från 15 år
Enligt Svenska Fotbollförbundets tävlingsbestämmelser måste alla spelare ha licens från och med det år man fyller 15 år för att få spela tävlingsmatcher. Första gången spelaren ska ha licens måste spelaren och spelarens vårdnadshavare skriva under ett licensintyg som ger föreningen rätt att ansöka om licens för spelaren. Spelaren får bara spela matcher i den förening som spelaren har licens för.
Obs! Spelare som varit ungdomsregistrerade i föreningen (12-14 år) blir INTE automatiskt licensierade i föreningen.
Det krävs ett nytt licensintyg från 15 år för att licensieringen ska kunna genomföras. Licensintyg finns på MSK:s klubbsida under dokument/blanketter.

 

Föreningsbyte/Övergång
Spelare som vill byta förening måste skriva under en övergångsanmälan som lämnas in till den nya föreningen. Om spelaren är under 18 år måste även spelarens vårdnadshavare skriva under. Spelarens nuvarande förening ska först kontaktas om att övergången ska ske. Därefter gör den nya föreningen en elektronisk övergång i FOGIS som sedan spelarens moderklubb måste godkänna innan betalning till Sv Fotbollförbundet kan ske av den nya föreningen. Varje övergång medför en kostnad till Sv Fotbollförbundet som bekostas av det lag som spelaren ska tillhöra.

OBS - Övergångstiden är minimum 4 dagar. Övergångsblankett finns på MSK:s klubbsida under dokument/blanketter.

 

Frimånad
Mellan den 15 november och den 15 december infaller frimånaden, vilket innebär att amatörspelare kan byta förening utan att föreningen man lämnar kan hindra detta dock krävs övergångshandling.

På förekommen anledning vill vi påminna om den kutym som finns om att man som mottagande förening ser till att spelaren har gjort rätt för sig vad gäller medlemsavgift och ev andra skulder innan man tar emot spelaren.
Vi påminner också om att man ska meddela den gamla föreningen att övergången är gjord.

* Frimånaden för Fotboll omfattar tiden 15 november-15 december.
* Frimånaden för Futsal omfattar tiden 1 augusti-31 augusti.

 

Hur ser spelarens försäkringsskydd ut?

Alla spelare omfattas av en olycksfallsförsäkring via Folksam. Den är ett tryggt grundskydd om du råkar ut för en skada under match eller träning. Fotbollen har ett långvarigt och bra samarbete med Folksam som idag försäkrar nio av tio idrottare i Sverige. För oss är Folksam ett stabilt och pålitligt försäkringsbolag med lång erfarenhet som vi valt att samarbeta med för att du som spelare ska känna trygghet.

Tillsammans arbetar Folksam och Svenska Fotbollsförbundet för att minska antalet skador, och få fler spelare att spela fotboll istället för att rehabträna. Den 1 april 2015 startades därför telefonrådgivningstjänsten Spelklar – Idrottsmedicinsk rådgivning för dig som spelar fotboll. Dit kan du som spelar i någon av SvFF:s föreningar ringa och ställa frågor för att få tips och råd om bästa möjliga förutsättningar att träna rätt och klokt så att du undviker skador. Du som är förälder och/eller ledare är också välkommen med frågor.

 

Här läser du mer om Folksams idrottsförsäkring!
Spelklar 020-44 11 11, har öppet vardagar mellan 08:00-17:00.

 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK