SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Nu är vi igång! 💪💪💪
2024-04-15 21:38

Ikväll körds första träningen ute på msk arena med glada och taggade herrjunior-spelare.  En riktigt bra första träning med nya fräscha övningar från Linnea som avslutades med skön rörlighets träning av Oscar!   

 

MSK Herrjuniorer förstärker inför säsongen!
2024-01-23 21:21

Inför säsongen 2024 var ambitionen att vi ska rekrytera in 2 nya tränare till MSK herrjuniorer och vi kan nu glädjande presentera ett första namn!

Linnéa Förste som går på tränareprogrammet och gör sin praktik i MSK tar sig an en av tränare-rollerna. Linnéa kommer från och med denna vecka börja delta i herrjuniorernas aktiviteter och hon kommer börja jobba med spelareutvecklingsplaner och strategier inför säsongen.

 

Vem är då Linnéa? vi bad henne om en kort presentation:

 

Mitt namn är Linnéa Förste, jag är 24 (snart 25) år gammal och kommer från byn Dala-Järna, Dalarna. När jag döptes fick jag en av mina första presenter, ett par fotbollsskor. Vilket bidrog till att för mig, var fotbollen det enda viktiga. Jag la mina fotbollsskor på hyllan efter nästan 20 år som spelare, för att kunna göra det jag tycker är det bästa som finns; att vara tränare. Jag studerar i dag tränarprogrammet på Umeå Universitet, vilket jag gjort sedan hösten 2020. I min tränarkarriär har jag fyra stycken säsonger bakom mig och ett kortare uppehåll, där några av säsongerna varit rena framgångssagor, fyllda av träning, laganda, samverkan och fotbollsglädje.

Mina ambitioner för den kommande säsongen är en säsong i lagandans namn. Där målet för mig är att skapa ett lag där spelare trivs att lära sig i. Där alla får möjlighet att växa, som fotbollsspelare och tillsammans som lag. En plats där spelare ska trivas helt enkelt. Jag är full av tankar och idéer som jag hoppas ska gynna spelarna och deras tid tillsammans, både som lag och som individer. För mig är det så väldans viktigt att spelarna på riktigt ska känna sig som en del av ett lag, ett lag som vinner, förlorar, skrattar, gråter, tränar och har roligt tillsammans.

 

 

Vi gamla tränare är mycket nöjda med MSKs rekrytering av Linnéa och kommer hjälpa till i en övergångsfas och framgent den mån som det behövs.

Vill du eller känner du någon som skulle vilja ta sig an den andra tränare rollen bredvid Linnéa? Hör då av er till Peter på kansliet!

 

Mvh Tränarna via Johannes

Vinst mot guif i sista hemma hemmamatchen
2023-10-05 23:17
Msk herrjuniorer mot guif oktober 2023

Guif inledde matchen intensivt och pressade ett stillastående msk som första kvarten inte alls fick igång sitt anfallsspel. Men allt eftersom kom spelet igång och vi tog successivt över kommandot och skapade allt mer chanser men vi lyckas inte göra mål.  0-0 i paus under vilken taktiken finslipas och vi kommer överens om att det gnäll som börjat uppstå på planen bara är en dålig konsekvens av vår frustration och att positivt snack är enda som gäller. Andra halvlek börjar vi riktigt bra och 10 minuter in i halva tar msk via Daniel en välförtjänt ledning som står sig fram till 81 minuten då guif lite snopet kvitterar. MSK ger dock snabb replik och tar tillbaka ledningen redan minuten efter genom ett mycket vackert skott av Alaa och samme Alaa hinner också fastställa 3-1 till msk innan domaren blåser av matchen.  Sammantaget gör vi denna match några mindre bra saker men framförallt också många väldigt bra saker och spelarna ombeds därför studera video analysis materialet och reflektera.

/

Tränarna 

Vinst och utveckling mot GUIF
2023-09-06 22:56
Msk herrjuniorer mot Guif 6 september 2023

Vår taktik var att provtrycka GUIFarna genom att stå högt i plan och etablera spel på deras planhalva, spela oss ner till Sweet spot vid kortlinjen där vi kan nå effektiva avslut på ett/två tillslag. Vi känner motståndarna väl och vi vet att vi är bra när vi anfaller och att Guif kommer få problem om vi får till matchbilden. Vi ledare är mycket nöjda med hur laget genomförde uppgiften.

 

Dessutom tog vi som lag ett viktigt utvecklingssteg ikväll genom att vi äntligen fick till lag-maskineriet att agera mer beslutsamt, gemensamt och med högre tryck på bollhållaren. Vi visar helt enkelt att det är vi som vill bestämma hur matchbilden ska se ut och vi gör jobbet hela matchen.

 

Msk vinner matchen med 1-2 och Hannes nickmål belönades traditionsenligt med glass.

 

Bra Jobbat ikväll grabbar!

 

Tränarna via Johannes

Vinst mot morön
2023-08-14 22:02
Msk herrjuniorer vs morön August 2023

Segertåget rullar vidare!

 

Denna helgens matchsammanfattning kommer något försenat på grund av tentaplugg, ber om ursäkt för det!

 

Men, matchen då. Morön borta. Ett motstånd vi inte riktigt hade någon koll på då det är ett lag vi inte tidigare mött, och sådant är alltid roligt! Stämningen är väldigt bra inför matchen, killarna är självsäkra och sammanhållningen är på topp. Bussresan upp har varit fylld av musik och härlig uppladdning, och den stämningen tar vi med oss in i omklädningsrummet.

 

Vi pratar som vanligt om att spela vårt spel och inte anpassa oss efter motståndarna. Vi fortsätter med samma nya formation som mot Kågedalen, och betonar vikten av att involvera vårt mittfält i uppspelsfasen. Vi tar även upp att vi vill etablera bollinnehav på motståndarnas planhalva och hålla i bollen genom att spela oss upp i planen.

 

Efter detta snack går vi ut på planen och gör i princip det motsatta. Vi låser fast oss på kanterna, och när det inte fungerar så slår vi en långboll i hopp om att den går fram. Vårt mittfält får i princip ingenting att arbeta med, och vi lyckas egentligen inte skapa någonting. Vi blir förvisso väldigt chockade av Moröns höga press, men trots det så vet jag att vi har kapaciteten att spela oss ur den på ett mycket bättre sätt än vi gjorde. Vi tar oss dock till halvtid med 2-0 på tavlan, där vi dessutom haft chans på mer men är för okliniska framför mål. 

 

I halvtid låter jag killarna sköta det mesta av snacket då jag känner att de vet vad som gått fel, men påminner också om sådant de missar. Efter pausen känns vi återigen säkra, och är redo att stänga igen den här matchen. Vi startar den andra halvleken med att göra mål nästan direkt, och det bådar gott inför de resterande 40 minuterna. Men den tryggheten gör oss nog för avslappnade, för innan vi vet ordet av det så står det helt plötsligt 3-2 från ingenstans. Efter denna kalldusch rycker killarna upp sig ordentligt, och målproduktionen sätts igång igen. Vi börjar rulla boll, byta kant och etablera spelet där vi vill ha det, precis som vi pratat om. Matchen slutar 7-2 till oss, men antalet chanser vi skapade ger oss en fingervisning på att vi hade kunnat göra betydligt fler mål än så, och DET är något jag är väldigt nöjd med.

 

Hösten har börjat väldigt bra för oss, men det är viktigt att vi fortsätter hålla oss skarpa och fokuserade. Viktigt att vi fortsätter hålla det enkelt och inte underskatta de vi möter, för som vi vet kan det gå fort i fotbollen och det är trots allt en väldigt orättvis sport på så sätt. Jag är dock väldigt trygg inför hösten. Det här är ett fantastiskt gäng spelare, men ett ännu bättre gäng killar som har en sällan skådad gemenskap när de befinner sig på en fotbollsplan. Det är riktigt härligt att se!

 

Nu dröjer det ett tag till nästa match, så nu gäller det att vi fortsätter träna och nöta på detaljerna!

 

 

/Tränarna genom Ludvig

Vinst mot Kågedalen!
2023-08-07 20:17
Msk herrjuniorer 2023 mot kågedalen

Efter förra matchen pratade vi om att det var som om vi hade ställt skorna på planen och tänkte att det dög så. Idag visade vi att vi hade skorna på oss, från start till slut.

 

Vi pratade inför matchen om att helt släppa torsdagens match, och att gå ut på planen och visa hur vi faktiskt kan spela. Och som vi gjorde det. Redan från det att matchen sparkades igång så var vi det bollförande laget, och efter bara ett par minuter hade vi skapat flera livsfarliga lägen. Svante missar ett par lägen, Hannes missar några kanonchanser och Nils har möjlighet att peta in bollen i öppet mål, men missar. 0-0 håller sig långt in i halvleken, trots att det står ca 10-0 i farliga chanser. Till slut får vi dock belöning för de chanser vi skapar när Hannes lyckas vinkla in 1-0 och Nils får in en retur till 2-0.

 

Vi går till halvtidsvila med 2-0 på tavlan, och pratar i omklädningsrummet om att bara fortsätta som vi har gjort. Vi har skapat så många chanser att matchen borde vara avgjord, men som vi vet så har det inte någon som helst betydelse i slutändan, utan det är målen som räknas. Vi påminner killarna om att hålla fokus och huvudet kallt, och sen gå ut och köra fullt ös i andra halvlek.

 

Fullt ös var precis vad vi bjöd på i den andra halvleken, Ludwig skickar in både 3- och 4-0 direkt i början, sedan utökar Hannes till 5-0 och Daniel till 6-0. Därefter kan Hannes fullborda sitt hattrick med vårt 7:e mål, innan Ludwig gör detsamma med vårt 8:e från straffpunkten. Mot slutet på matchen skickar Adam in en riktig kanonfrispark i mål, och Sam avslutar det hela genom att nicka in vårt 10:e. Någonstans där i målkalaset släpper vi också in ett mål efter lite slarv bakåt, vilket naturligt kommer när alla vill framåt och få in sitt namn i målprotokollet.

 

Avslutningsvis är jag otroligt imponerad över killarnas inställning idag. Vi fortsätter rulla bollen precis som vi ska, trots att vi leder stort. Vi håller humöret uppe och undviker onödiga situationer, trots att Kågedalen faller tillbaka i sabotage och fulspel när siffrorna rinner iväg. Vi håller oss proffsiga och håller inte på att hånar eller snackar ner motståndarna, även fast siffrorna drar iväg något extremt. Allt sådant är jättebra karaktärsdrag, vilket jag är otroligt nöjd att se.

 

Nu tar vi med oss den här matchen och laddar om för Morön borta nästa helg!

 

 

 

//Tränarna genom Ludvig

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 01/05 09:00 
Mariehem Sportklubb, 19/03 11:00 
Mariehem Sportklubb, 04/03 16:30 
Mariehem Sportklubb, 13/02 17:42 
Mariehem Sportklubb, 26/01 10:00 
Mariehem Sportklubb, 20/12 15:49 
 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK