En sammanfattning av ledarresan till Sundsvall!
2016-11-07 11:27
Några bilder från ledarresan till Sundsvall
För att visa uppskattning för det fina jobb föreningens ledare och styrelse utför så ordnade Mariehem SK en fotbollsresa till Sundsvall som avslutning på säsongen.

I söndags klockan 10:00 klev därför ett gäng förväntansfulla ledare och styrelseledamöter på bussen som skulle ta oss till Sundsvall och den allsvenska matchen mellan GIF Sundsvall och Djurgårdens IF. Trots ihållande snöfall så rattade vår chaufför Peder oss säkert till Birsta där vi åt lunch innan matchen. På bussresan så hann vi bl.a. genomföra en frågesport där Håkan Johansson segrade med Hanne Englund som tvåa, samt prata kring styrkor och utvecklingsområden i vår förening. Framme vid Norrporten Arena så anslöt ytterligare två av föreningens ledare innan vi slog oss ned på sittplatsläktaren.

Matchen skulle komma att bli mycket underhållande. Hemmalaget inledde matchen mycket piggt och tog tidigt ledningen men bara minuter senare var ställningen 1-1 efter en fin djupledspassning och ett kylig avslut. Innan paus kom även 1-2 efter ytterligare ett fint Djurgårdsanfall. I den andra halvleken snöade det rejält vilket gjorde planen något svårspelad. Gästerna hanterade detta på bästa sätt och utökade snabbt ledningen till 1-3 innan Sundsvall kunde reducera tätt därefter. Matchen stod sedan och vägde i några minuter innan Djurgården la in ytterligare en växel och kunde via två snygga mål sätta både 2-4 och 2-5, som också blev slutresultatet.

Summa summarum så bjöds vi på en mycket trevlig fotbollsmatch mellan två lag som tydligt prioriterade offensiven före defensiven, vilket vi som åskådare såklart är tacksamma för. Vi stannade åter på Birsta för middag innan vi rullade norrut i snöfallet. Helt klart var detta en mycket lyckad dag som vi förhoppningsvis kan genomföra fler gånger.