SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vinst mot morön
2023-08-14 22:02
Msk herrjuniorer vs morön August 2023

Segertåget rullar vidare!

 

Denna helgens matchsammanfattning kommer något försenat på grund av tentaplugg, ber om ursäkt för det!

 

Men, matchen då. Morön borta. Ett motstånd vi inte riktigt hade någon koll på då det är ett lag vi inte tidigare mött, och sådant är alltid roligt! Stämningen är väldigt bra inför matchen, killarna är självsäkra och sammanhållningen är på topp. Bussresan upp har varit fylld av musik och härlig uppladdning, och den stämningen tar vi med oss in i omklädningsrummet.

 

Vi pratar som vanligt om att spela vårt spel och inte anpassa oss efter motståndarna. Vi fortsätter med samma nya formation som mot Kågedalen, och betonar vikten av att involvera vårt mittfält i uppspelsfasen. Vi tar även upp att vi vill etablera bollinnehav på motståndarnas planhalva och hålla i bollen genom att spela oss upp i planen.

 

Efter detta snack går vi ut på planen och gör i princip det motsatta. Vi låser fast oss på kanterna, och när det inte fungerar så slår vi en långboll i hopp om att den går fram. Vårt mittfält får i princip ingenting att arbeta med, och vi lyckas egentligen inte skapa någonting. Vi blir förvisso väldigt chockade av Moröns höga press, men trots det så vet jag att vi har kapaciteten att spela oss ur den på ett mycket bättre sätt än vi gjorde. Vi tar oss dock till halvtid med 2-0 på tavlan, där vi dessutom haft chans på mer men är för okliniska framför mål. 

 

I halvtid låter jag killarna sköta det mesta av snacket då jag känner att de vet vad som gått fel, men påminner också om sådant de missar. Efter pausen känns vi återigen säkra, och är redo att stänga igen den här matchen. Vi startar den andra halvleken med att göra mål nästan direkt, och det bådar gott inför de resterande 40 minuterna. Men den tryggheten gör oss nog för avslappnade, för innan vi vet ordet av det så står det helt plötsligt 3-2 från ingenstans. Efter denna kalldusch rycker killarna upp sig ordentligt, och målproduktionen sätts igång igen. Vi börjar rulla boll, byta kant och etablera spelet där vi vill ha det, precis som vi pratat om. Matchen slutar 7-2 till oss, men antalet chanser vi skapade ger oss en fingervisning på att vi hade kunnat göra betydligt fler mål än så, och DET är något jag är väldigt nöjd med.

 

Hösten har börjat väldigt bra för oss, men det är viktigt att vi fortsätter hålla oss skarpa och fokuserade. Viktigt att vi fortsätter hålla det enkelt och inte underskatta de vi möter, för som vi vet kan det gå fort i fotbollen och det är trots allt en väldigt orättvis sport på så sätt. Jag är dock väldigt trygg inför hösten. Det här är ett fantastiskt gäng spelare, men ett ännu bättre gäng killar som har en sällan skådad gemenskap när de befinner sig på en fotbollsplan. Det är riktigt härligt att se!

 

Nu dröjer det ett tag till nästa match, så nu gäller det att vi fortsätter träna och nöta på detaljerna!

 

 

/Tränarna genom Ludvig


Nyhetsarkiv
Vinst mot morön2023-08-14 22:02
Vinst mot Kågedalen!2023-08-07 20:17
Oavgjort mot Ersboda 2023-08-03 23:26
Sammanfattning UFF 20232023-07-31 18:59
Sommaruppehåll 2023-07-04 22:49
Förlust mot Sandvik2023-06-14 23:11
Förlust mot Sävar2023-05-25 23:34
Vinst mot sävar borta2023-05-13 16:39
Vinst I premiären! 2023-05-03 23:30
 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK