SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tung Hemmapremiär mot Sandåkern
2023-05-11 23:25

 

Då var det dags för årets första seriematch hemma på MSK Arena, och det mot Sandåkerns SK. Inför matchen pratar vi om att ha tålamod med boll samt stänga till i försvarsspelet. Vi vill spela vårt spel och inte falla in i sättet de vill få oss att spela.

I första halvlek lyckas vi helt okej i både anfall och försvar, vi skapar ett par lägen genom att vinna bollen högt, men vi tappar också lite för stora ytor defensivt. Sandåkern tar ledningen på ett inspel där de tar vara på just ett sådant läge där vi släpper ytor utan att kommunicera med varandra, och vi går till halvtidsvila med 0-1 på tavlan.

I halvtid pratar vi om att vi måste tighta till dessa ytor och göra det lättare för varandra. I andra halvlek är vi mycket bättre försvarsmässigt, och vi har bra koll på deras uppspel. De gånger de lyckas ta sig igenom hela vägen så håller Otto tätt bakåt. Vi blir dock väldigt långa i laget ju närmre minut 90 vi kommer, och vi blir väldigt stillastående och gör oss inte spelbara i uppspelsfasen.

Matchen slutar till slut i förlust med 0-2, men på det stora hela gör vi en godkänd insats. Viktigt att komma ihåg är att vi är ett “nytt” lag, vi har nyligen slagit ihop två grupper som ännu inte helt hittar varandra på planen, men det har redan skett stor utveckling från matchen mot Lycksele i DM. Det Sandåkern vi möter ikväll är ett väl ihopspelat lag som idag visar sina kvalitéer, trots att vi står upp bra mot dem.

Vi lämnar denna matchen bakom oss och blickar fram mot nästa!

Vi tackar också Sandåkern för en bra match och önskar dem all lycka under säsongen!

/Tränarna genom Ludvig

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK