Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Köp dina Bingolotter här
2021-01-11 10:00
Spela Bingo - stöd MSK - det vinner vi på!
Sitt inte lottlös på söndag - köp dina bingolotter här och stöd Mariehem SK istället! Alla lotter är enkla att spela i Bingolottos app, på din mobil, dator eller surfplatta, men går även att skriva ut.

Köp alltid dina lotter via den här länken så stödjer du Mariehem SK: https://www.bingolotto.se/kop-bingolott/?customerId=24001173

Visste du att du även kan prenumerera på lotter och få dem bekvämt i din brevlåda?

TACK för att du stödjer vår barn- och ungdomsverksamhet!!!
Till dig som är aktivitetsledare och lärgruppsledare – Visste du att föreningen samarbetar RF-SISU
2020-12-07 08:35
RF-SISU är idrottens egna studieförbund. Vi tycker att det är viktigt att ledare, föräldrar, aktiva och styrelser ständigt ligger i framkant gällande tankesätt, beteende och utveckling.  

I december kommer en utvärdering från RF-SISU slumpmässigt skickas ut som vi verkliben hoppas ni tar er tid att svara på.

 

All verksamhet som vi gör i samarbete med RF-SISU tex utbildningar, föreläsningar, lärgrupper och processer registrerar vi i IdrottOnline. Vi tänker att tid som du som ideell lägger ner på att utbilda och samtala med dina aktiva utöver den ordinarie träningen, ska eller har redan, registreras som lärgrupp hos RF-SISU. För att underlätta administrationen för dig som lärgruppsledare har RF-SISU, i samråd med oss, administrerat lärgruppen åt er. Denna verksamhet slutredovisas under december månad varje år. 

 

Vad är en lärgrupp? 
En lärgrupp (studiecirkel) innebär att minst tre personer träffas för att utveckla sig själva och verksamheten. Metodiken är självlärande samtalsgrupper, där initiativ och planering görs gemensamt i varje grupp. En bra gruppstorlek utifrån ett pedagogiskt synsätt utgör 3-8 deltagare (tex en ledargrupp eller del av ett lag). På SISU Idrottsutbildarna hemsida finner du mer inspel och medskick som utvecklar dig och ditt ledarskap. Mer info om folkbildning hittar du på denna sida. 

 

Har du fler frågor eller funderingar så kontakta vår föreningskonsulent på RF-SISU Västerbotten: Linda Hjortborg, linda.hjortborg@rfsisu.se 070-323 40 41 

 

Här finns en film på en minut som folkbildning.

 

Om du av någon anledning fått detta mail och inte längre är aktiv i föreningen, maila gärna direkt till Linda på RF-SISU.

  

Tack för ditt engagemang!

Hur påverkar de skärpta råden i Västerbotten Mariehem SK:s verksamhet?
2020-11-11 12:15
Igår (tisdag 10/11) uppdaterade Region Västerbotten sina råd för invånarna i Västerbotten då Covid-19 åter börjat spridas i avsevärt större utsträckning. De nya råden gäller till och med den 8 december och innebär kortfattat:

- Undvik att umgås med andra.
- Res inte.
- Besök inte allmänna platser.
- Gå inte på evenemang och aktiviteter. Det är särskilt viktigt att du undviker idrottsträningar inomhus och gemensamma omklädningsrum.  Rådet gäller inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Sedan tidigare gäller de allmänna råden:

- Tvätta händerna (ofta).
- Håll avstånd (både inomhus och utomhus).
- Stanna hemma om du är sjuk.
- Testa dig om du har symptom.

Fullständiga råd finns på Region Västerbottens hemsida.

För medlemmarna i Mariehem SK är det framförallt den sista punkten som påverkar verksamheten. I klartext innebär detta att föreningens seniorlag inte kan träna inomhus till och med den 8 december, det innebär att träningstider måste avbokas hos Umeå Kommun för denna period (om de inte nyttjas av andra lag i föreningen).

Övriga lag i föreningen kan fortsätta träna, men vi vill att ni undviker att nyttja omklädningsrum. Ombyte och dusch ser således hemma, och eventuella genomgångar får hållas på läktare eller inne i träningshallen. Undvik alla moment där spelare och/eller ledare hamnar tätt intill. Det är också av yttersta vikt att varje aktiv har med sig- och ansvarar för sin egen vattenflaska.

För de lag som är anmälda till futsal så har Västerbottens Fotbollsförbund beslutat att ställa in samtliga matcher och sammandrag innan nyår. Mer information om detta finns på Västerbottens Fotbollförbunds hemsida.

Nyheten uppdateras om/när nya direktiv kommer.

Har ni frågor eller funderingar? Hör av er till kansliet på kansli@mskumea.com eller 090-139445.
Snart drar vi igång Bolleken
2020-10-22 15:00
I början av november startar vi upp vår verksamhet BOLLEK som riktar sig till Pojkar o flickor födda 2014 och 2015. Det blir lekar med och utan boll och massor med kul under vintersäsongen 2020/2021.
Anmälan är öppen tills grupperna är fyllda!

Välkommen med er anmälan!
Länslaget F03 till final i Cup kommunal
2020-10-07 08:01
Västerbottens länslag F03 har tagit sig till final i Cup kommunal mot Stockholm.

I finaltruppen återfinns tre MSK-spelare: Hermella Ghebre Medhin, Mina Häggström och Alice Ledin.

Finalen spelas onsdag den 21 oktober och kommer enligt uppgift att direktsändas på vk.se.

 

Publikfritt på Porsche Center Umeå Arena!
2020-05-07 14:18
Vi följer Svenska Fotbollförbundets rekommendationer ifråga om publik vid matcher (och också annars).  En lättnad har gjorts vilket medger publik, men med tydliga krav. Idrottsplatsen (inte endast planen) ska vara inhägnad eller så ska arrangerande förening på annat sätt kunna garantera att åskådarantalet aldrig överstiger 50 personer. 

Bedömningen är att Porsche Center Umeå Arena inte uppfyller detta och inte heller på rimliga ekonomiska villkor kan åtgärda de bristerna.


Således - det är publikfritt som gäller. Och oförändrat gäller fortfarande:


  • Omklädningsrummen används INTE.
    Dvs MSK-lag byter om hemma, såväl inför som efter match
    Gästande lag uppmanas att göra på samma sätt. 
  • Om gästande lag med längre resa, trots riskerna, vill använda omklädningsrum och duschar kan fler än ett rum öppnas, men max 3 personer åt gången i respektive rum. Och max 2 personer åt gången i duscharna (duschen i mitten används inte). 
  • Domarna har vid behov ett för dem reserverat omklädningsrum

/ Styrelsen Mariehem SK och MSK Arena AB
Nyheter från våra lag
Bollek, 12/01 12:15 
MSK United, 15/12 08:16 
Bollek, 10/12 10:00 
 
Gilla MSK på Facebook
Arrangemang
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK