Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Gothia sammanfattning
2017-07-27 13:05
Bilder från Gothia

Jag tar gärna emot fler bilder från cupen, så maila till erikfotboll@gmail.com så lägger jag upp dem.

Söndag


Vi ledare och spelare ramlar in i Lisebergsbyn under eftermiddagen i kraftigt regn. Vi bor i den så kallade stjärnbyn med plats för fem i varje stuga. Tjejerna får hitta sina platser och packa upp innan vi löper upp till planerna ovanför för lite komma igång träning. Simon är dagens kock och bjuder på pasta carbonara innan vi släpper iväg tjejerna till Liseberg som för kvällen är i stort sett tomt. Hemma och läggdags vid 23.00 för att komma lite till ro innan klockan blir för mycket.


Måndag


Tidig uppstigning för att ladda upp inför match mot Onsala. Onsala är ett lag vi har väldigt liten koll på, men eftersom vi inte brukar anpassa oss efter motståndare tidigare så kör vi på med vårt vanliga spel. När matchen är igång tar vi kommandot rätt snabbt och hittar fina ytor bakom deras backlinje, utan att egentligen lyckas få igång något vidare spel. Vi rullar dock in 1-0 och har några fler chanser innan vi tappar initiativet i slutet av halvleken och släpper in 1-1 efter en kontring på vår hörna och ganska snart därefter lyckas en av deras starka forwards bryta sig in och gör 2-1. I halvtid pratar vi om rörelse utan boll och att vi kan så mycket mer. Vi flyttar efter fem minuter i andra upp en till offensiv mitt och efter en stund sätter Hermella 2-2 på en fantastisk volley. Det böljar lite fram och tillbaka när de får en hörna och gör 3-2 på en fantastisk halvvolley en bit utanför straffområdet. Laget knyter dock näven i fickan och Monica får en fin genomskärare av Eira och gör 3-3 och med 3 min kvar får vi en hörna som Emilia knäar in. Hela bänken gör ett glädjeskutt och nu handlar de sista minuterna om att hålla ut. Skönt att vinna första matchen även om spelet var darrigt och lite nervöst. På eftermiddagen far tjejerna ner på Liseberg igen innan vi återsamlas för middag och den mäktiga invigningen på Ullevi.


Tisdag


Lite sovmorgon och därefter fotbollsgolf och jongleringstävling uppe på Skatåsen. Efter lunch far tillbaka till Kviberg för match mot Hammarby. Ett Hammarby som vi ledare vet är ett lag som vunnit allt de ställt upp i under året och som kör tryouts för att spela i (till skillnad mot oss som kör tryouts för att få sluta😀). Vi vet att Hammarby pressar högt och väljer därför att sparka bollen mycket mer än brukligt. Det ser hyfsat ut från början och vi lyckas hota en del med Monica i djupled samtidigt som vi orkar vinna en del närkamper på mitten. Hammarby har en väldigt duktig högermitt och en forward som är både stark snabb och teknisk. Dessa båda kombinerar två gånger mellan mittback och ytterback och plötsligt har vi två noll i baken. 3-0 kommer efter en hörna där vi inte är tillräckligt aggressiva utan bollen tillåts komma tillbaka in i straffområdet. Precis innan halvtid snor Alva bollen av en av deras innermittfältare som skickar en rejäl knuff i ryggen på henne vilket innebär slutspelat för henne med en fraktur i armbågen. Trist slut på halvleken och tjejerna är lite modstulna. Vi försöker peppa på dem och ber dem bara fortsätta jobba utan fokusera på resultatet. Andra halvlek påminner om första, de gör två mål i slutet av matchen och vi inkasserar en välförtjänt förlust. Kul med bra motstånd och det är första förlusten för året mot ett annat 03 lag. Tjejerna är ändå rätt på efteråt och har många idéer kring vad vi kan förbättra. Vi ledare tar framförallt med oss Hammarbys närkampsspel och deras presspel där våra tjejer aldrig fick den tid som de är vana vid.


Efter match har några av föräldrarna ordnat med grillning och bad vid Delsjön så när undertecknad kommer dit från akuten så är tjejerna trots förlusten rätt glada.


Onsdag


På onsdag möter vi Ebu Bay Soccer, ett lag vi behöver vinna mot för att gå vidare till a-slutspel. Vi börjar riktigt piggt och gör snabbt 1-0 därefter släpper vi upp lite på farten och låter Ebu komma in i matchen lite grann utan att det på något sätt känns nervigt. Vi byter runt lite i laget under matchen och skapar en del chanser utan att sätta dit tvåan förrän tidigt i andra halvlek. Matchen slutar 2-0 till oss, lite som en klassisk cup match där vi gjorde vad vi skulle men inte mer.


Direkt efter matchen far vi till Saltholmen med spårvagnen, käkar glass och thaimat där för att fira avancemanget och far därefter ut till Asperö och badar. Skönt och härligt att komma ut på öarna utanför och det är som vanligt väldigt kul att se tjejerna och hänga med varandra utanför planen.


Torsdag

Slutspelet börjar med match mot ett till amerikanskt lag som heter Marin Fc. Vi har bestämt oss för att pressa högt och hitta ner med bollarna bakom dem. Vi gör ganska snabbt 1-0 och 2-0 och vi upplever att tjejerna är rejält på tårna och ger inte Marin ett endaste läge under matchen. I andra halvlek sätter vi även 3-0 och 4-0 innan domaren blåser av. Vi är för dagen riktigt bra och gör cupens bästa match.  Största problemet under förmiddagen  är värmen. Det är varmt som tusan och vi ser till att snabbt få hem tjejerna för lunch, lite vila och därefter förbereda sig för sextondelsfinal mot isländska  Breidablik.


Direkt mot Breidablik får vi det tufft, vi är inte riktigt med (eller hinner inte med) och förlorar dueller som vi normalt sett vinner. Breidablik är även det lag som spelar mest moget av de lag som vi har mött, tufft, vårdat, fina spelvändningar och starka individuella prestationer. I första halvlek gör de både 1-0 och 2-0 utan att vi kan hota dem på riktigt. I andra försöker vi förändra för att kunna lyfta upp spelet men benen är verkligen inte där och vi lyckas inte uppnå någon förändring på planen. I andra utökar Breidablik även till 3-0 och 4-0 och vi förlorar mot ett starkare och bättre lag. Efter matchen är tjejerna ledsna och trötta. Vi ledare är däremot ganska ense om att vi förlorar två matcher mot lag som är bättre än oss och att tjejerna gjort en bra turnering. Torsdag kväll käkar laget och föräldrar middag ihop och hänger på Liseberg. Trevligt för alla att umgås och vi får ett fint och avslappnat slut tillsammans med alla 78! människor som följt med ner till Göteborg för att heja och hänga med detta lag där väldigt många har spelat ihop sedan de började lira boll ihop för sju år sedan.


Fredag

Tjejerna städar ur stugorna och många beger sig hemåt trötta men förhoppningsvis med glada minnen från ytterligare en härlig cup med vad vi ledare kallar världens bästa lag.


Tack alla tjejer för era insatser på planen. Tack även för hur ni sköter er och hur ni tar hand om varandra under hela cupen! Tack även till alla föräldrar som ställer upp som kockar och fixare kring inhandling och skjutsar.

Tjejerna är väldigt lättsamma att jobba med under cuperna, duktiga med varandra med tider och att hålla sig till de överenskommelser vi har satt.

Fotbollsmässigt gör vi det vi ska och vinner tre matcher och förlorar två (mot Hammarby som blir tvåa och Breidablik som åkte i semi mot vinnarna). Kul med motstånd där vi kan se vad vi behöver träna på och där vi får mäta oss mot det bästa som vi kan möta i Sverige. Förhoppningsvis får tjejerna även en skjuts av detta och tar till sig det de redan kan och kompletterar med det de behöver jobba på.


Nu peppar vi för UFF och nästa äventyr och förhoppningsvis fler roliga minnen för detta lag.


Mvh Erik, Simon och Frida
Nyhetsarkiv
MSK F17 20202020-03-22 11:05
Nästa säsong MSK….?2018-11-21 21:36
Rapport från Spanien2018-11-21 19:18
Monica till landslaget2018-09-10 21:17
Sommaruppehåll2018-07-04 11:33
Fys och fotboll2018-01-20 16:29
Gothia sammanfattning2017-07-27 13:05
Två av två2017-05-14 21:24
Kick off2017-04-22 16:56
Träningar i veckan2016-08-15 20:52
MSK F03 hösten 162016-07-24 22:50
Övernattning 7-8 maj2016-05-15 20:10
Laghelg2016-05-03 17:19
Nya träningstider2016-04-10 21:39
Träningsstart2016-01-21 20:36
 
Arrangemang
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK