Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

MSK F17 2020
2020-03-22 11:05
Mariehem Sportklubbs vision är att så många av spelarna ska fortsätta så länge som möjligt och erbjudas en miljö där man kan utvecklas i sin egen takt och även ha möjlighet att kombinera sitt idrottande med andra idrotter vinter/sommar.

Nästa säsong är vi anmälda till Svenska Fotbollsförbundets SM-serie F17 för flickor födda 2003 och 2005. Tanken är att serien ska knyta ihop bredd och elit och låta våra tjejer spela i ungdomslag längre men ändå möta bra motstånd. Samtidigt kommer tjejerna att spela med damerna i div 2 vilket innebär att de som är redo för detta kommer få nya erfarenheter.

Är du intresserad av MSK som ledare eller spelare och vill veta mer om vår vision kan du kika på klubbens presentation av damverksamheten Visionsdokument MSK dam.pdf » eller kontakta klubbchef Peter Hugosson Wallgren peter@mskumea.com


Vi som jobbar med laget är

Tränare: Erik Pettersson, Simon Fredman

Målvaktstränare: Hanne Englund

Fystränare: Jesper Westerberg

Lagledare: Frida Nilsson, Jeanette Joelsson

UFF ansvarig: Jeanette Joelsson


Kontakt till F17 sker till Erik Pettersson 0730738047.


Vi har en grupp av tjejer som gillar att träna, snittnärvaron under året är 83% och vi träffades under 151 dagar. I dagsläget är vi på UPC måndag och onsdag samt på Nolia tisdag och söndag. Vissa tränar även med damlaget på torsdagar.


Nästa säsong MSK….?
2018-11-21 21:36
Lagfoto Barcelona 2018
Mariehem Sportklubbs vision är att så många av spelarna ska fortsätta så länge som möjligt och erbjudas en miljö där man kan utvecklas i sin egen takt. Därför är vi nästa säsong anmälda till Svenska Fotbollsförbundets nya SM-serie F17 för flickor födda 2002 och 2003. Tanken är att serien ska knyta ihop bredd och elit och låta våra tjejer spela i ungdomslag längre men ändå möta bra motstånd. Nya lag att möta och andra tuffa motståndare är alltid kul!

Är du intresserad av MSK som ledare eller spelare och vill veta mer om vår vision kan du kika på klubbens presentation av damverksamheten Visionsdokument MSK dam.pdf » eller kontakta klubbchef Peter Hugosson Wallgren peter@mskumea.com


Kontakt till F17 sker till Erik Pettersson 0730738047.


Året som gick i siffror för oss:

147…. dagar har vi träffats under året

98….träningsdagar

43….. matcher (dessutom en massa med damerna och 04-05 som inte ingår i detta...)

6…. dagar med övrigt innehåll

79% i närvaro (110 ggr i snitt i laget alltså och då är många borta p.g.a av innebandy och konfirmation).

1:a Vinst i UFF

2:a Tvåa i DM F16

4:a i seriespelet

33...minst insläppta mål i serien.


Säsongen börjar med föräldramöte 2/12 17.00 på MSK Kansli.


Tränar gör vi under december med damerna måndag, torsdag och lördag enligt lagets kalender.

Vår lagspecifika träning kör vi på onsdagar 20.30 - 21.30 på Bräntbergsskolan och den är öppen för alla som är intresserade.

Rapport från Spanien
2018-11-21 19:18

Fler bilder (+36) >>
Football Cup Barcelona

Torsdag förmiddag samlas vi på Umeå flygplats för en lång resdag. Totalt 55 personer är vi som rör oss neråt till Spanien för att spela eller heja fram tjejerna på cupen. Stopp i Stockholm och Zurich för att därefter landa i Barcelona och åka buss ner till Salou. 0100 är vi lagom trötta när kommer vi fram till hotellet och får våra lägenheter.


Fredag vaknar vi till sol och käkar frukost samt kör en träning på den lilla planen som finns på hotellet. Eftermiddagen blir häng på hotellet med lite bad och se när alla andra lag ramlar in.


Lördag är första riktiga cupdagen, tre matcher i gruppspelet mot Finska Vaanta, svenska Enebyberg och spanska Santa slutar med förlust med 1-0 mot Vaanta, vinst med 3-1 mot Enebyberg och vinst med 7-0 mot Santa. Spelet är väl inte lysande i någon av matcherna men som vanligt är vi svåra att göra mål på och de mål vi släpper in kommer på fasta situationer. Vädret påminner om svenskt april/maj väder så vi är hyfsat kalla när vi tar bussen hemåt på lördag eftermiddag.


Söndag startar med semi-final mot Ouno från Uleåborg, klassiskt finskt lag med hög och hård press och mycket närkamper. Få målchanser leder till straffar där vi förlorar i åttonde omgången… besvikna tjejer har därefter mycket svårt att ladda om till tredjepris matchen mot Selånger där vi lyckas släppa in mål på vår egen hörna och förlorar med 1-0.


Cup är cup och vi blir lite för stressade över hela planen för att spela så bra som vi kan. Lite gråt och tandagnissel senare så är det bara att komma igen och konstatera att vi har två rätt sköna dagar kvar med laget i Spanien. Söndagkväll avslutas med Ryder Cup på minigolfbanan där världen vinner.


Måndag tar föräldrarna och styr upp aktiviteter med tjejerna. Ett gäng far in till Tarragona och hänger och shoppar och ett annat blir kvar i Cambrils med bad i blåsten och femkamp på hotellet mot föräldrarna. Avslut på spa för många och därefter sängen för en tidig hemresa.


Fem dagar borta med 18 tjejer på 14-16 år och mycket få intermezzon som händer (som jag vet om i alla fall...). Alltid kul att resa med er tjejer och nu är det dags att planera för nästa säsong!


Monica till landslaget
2018-09-10 21:17
Monica
Monica blev i veckan uttagen till F15 landslagets dubbellandskamp 22-23 september på Öland. Mycket kul och glädjande för hela laget och föreningen och självklart mycket spännande för Monica. Vi önskar henne all lycka till!! 
Vinst i UFF och förlust i DM
2018-09-06 17:54
Hösten 18
Äntligen fick tjejerna vinna i UFF efter ett antal tidigare hållplatser. Ett gruppspel där vi blandar ganska mycket i värmen leder till ett slutspel där vi i finalen spelar riktigt bra. Många glada miner bland både tjejer och ledare.

 I veckan blev det även förlust mot ett starkt Sunnanå i F16 finalen. Sunnanå var lite tyngre och starkare i de avgörande delarna och även om vi lyckades hålla spelet uppe så trillade målen in och det blev tydligt att vi är ett år yngre och ojämnare som lag än de. Silver är inte fy skam hursomhelst och det var en nyttig match för oss.
Sommaruppehåll
2018-07-04 11:33
Femkamp 2018
Halva säsongen har gått och det firade vi med en femkamp och glass. Femkampen vann mittfältarna och glasstävlingen vann alla.

Våren har varit upp och ned i laget, bra matcher (ex Sandåkern och Morön borta) och bra träningar (vi ledare har njutit lite extra av de fyträningar som Moa och Therese har kört med tjejerna) har varvats med mindre bra saker som mycket skador, sjukdomar och konfirmationer:-). Det här är första året som vi verkligen haft svårt att ställa ett lag på benen samtidigt som vi dessutom ska skicka minst två till dam och 04 gängen varje match. Tuffa bud alltså för de som varit friska och hela. Nu har det ljusnat lite och alla är på benen så förhoppningsvis blir hösten bättre. 

Vi tar nu ett uppehåll till 23/7, tjejerna har fått ett fysupplägg till sig som jag även bifogar i ett utskick.
Ha en trevlig sommar!Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Arrangemang
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK