SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Hårda pix men vi lär oss!
2024-01-27 19:11

Vinterserien p17 är en mycket svår serie. Vi jobbar vidare inte med att vinna serien men att utvecka lagets försvarsspel. Mönstret man kan se är att vi under matcherna successivt lär oss motståndarna och blir bättre på att täppa till.  Så blev det också idag.  Matchreferat kommer från vår Linnéa:

 

Matchref: 

Vi inleder matchen med ett bra och säkert defensivt spel och sätter stopp för många farliga anfall. Vi gör väldigt fina individuella insatser samtidigt som vi samarbetar i både press och hemjobb. Storfors har dock skickliga spelare som är inte rädd för att ta en närkamp,  vilket gjorde att vi släppte igenom många farliga lägen. Bortsett från detta spelar vi ett väldigt fint defensivt spel, vi håller oss till vår gameplan, samarbetar och pratar med varandra. Vi ger inte något åt slumpen och målen vi släpper in är i röriga fasta situationer. Första halvlek slutar 3-0. I andra halvlek kliver vi in med ny energi och fortsätter täcka motståndarnas spelmöjligheter. Vi slår fina genomtänkta passningar och är nära målchans ett flertal gånger. Där är Storfors starka och vi kommer inte riktigt till avslut. 
I det stora hela är vi väldigt nöjda med lagets insats, de gör ett fantastiskt jobb och låter sig inte påverkas av Storfors ledning. Vi gör det vi ska och hjälps åt. 
Andra halvlek slutar 2-0.

Stor Förlust mot Skellefteå
2024-01-20 21:03

Det har hittills i vinterserien varit matcher med svårare motståndarna än vi mött i tidigare serier och Skellefteå var inget undantag.  Det är försvårande att vi inte haft tillgång till träningstider och inte kan öva på de moment som nu så väl behöver bli bättre på och ha det klart till nästa match. Men ser vi bortom det jobbiga att förlora matcher är vinter serie matcherna ett gyllene tillfälle att lära oss försvarsspel mot en svår motståndarna. Släpper vi till ytor är motståndarna duktiga på att förvalta de möjligheter de getts och därför straffar Skellefteå hårt och vinner med 1-8. Vi testar med flera åtgärder och byten under matchen för att lösa viktigaste problemen och hålla energi uppe och även om det kanske är orsaken till något av bakåtmålen så skapar det lärdomar och erfarenheter vilket är mer värt ändå.  Imorgon tränar vi i gymnastiksal och pratar igenom inför kommande helgs bortamatch i Piteå. 

 

Mvh tränarna via Johannes 

Tillknycklade & översprungna men ändå lite stolta!
2023-12-16 20:50
Förlust i norrbotten

Dagen innan haglade återbud och med hela 11 spelare hemma i skador o sjukdom så var den ett ungt och ej samspelet lag som åkte upp och tog sig an Norrbottens stjärnlag. Även jag själv hade fått vika ner mig för feber och fick följa matchen på min fotboll och nedslogs av stora negativa siffror redan i första halvlek, men sen var det ganska tyst med aviseringar i mobilen i andra så något hände.  Jag frågade en rutinerad junior-ledare Oscar tollknäpper om en re-cap och kommentar och så här låter den:

 

Vi åkte till Luleå med ett mixat lag av p07 och p09 för bortamatch mot Bergnäset. Vi ställdes mot flera spelare som spelar i Norrbottens länslag för p08. Efter en bra start de första minuterna så började Bergnäsets spelskickliga killar ta över matchen. Våra killar hade lite svårt att hitta positionerna i försvarsspelet och i samspelet, vilket motståndarna utnyttjade. Killarna gav dock inte upp utan kämpade vidare. Det trillade dock in en del mål i baken innan första halvlek var över. I paus gjorde vi några taktiska förändringar i positionsspelet. Killarna tog till sig det och visade direkt upp en fantastisk inställning och arbetsmoral. Alla i laget gjorde allt de kunde och Bergnäset kunde inte tränga igenom vårt kompakta försvar. Otrolig lagmoral att inte bara ge upp utan kämpa vidare och se att hårt arbete ger framgång. Både tränare och spelare tar med sig en massa erfarenheter från denna kämpainsats. Vi tränare vill ge all kredd till spelarnas inställning och kämpainsats. Får vi se detta kompakta försvar och kämpainsats i kommande matcher så får motståndarna det svårt att göra mål på oss. Ser med spänning fram emot nästa match. Nu tar vi dock välförtjänt speluppehåll och nästa match är i mitten av januari.

 

Tack Oscar och övriga för er insats idag!

Vi är såklart inte nöjd att åka på stordäng men vi är nöjda att vi har flera 07/09 spelare som närmat sig varandra och jobbat fram en laginsats idag, det kommer vi kunna nyttja framöver!

 

Mvh tränarna via Johannes 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 13/02 17:42 
Mariehem Sportklubb, 26/01 10:00 
Mariehem Sportklubb, 20/12 15:49 
Mariehem Sportklubb, 04/12 12:05 
Mariehem Sportklubb, 17/10 13:30 
Mariehem Sportklubb, 20/09 10:00 
 
Samarbetspartners
Stöd Mariehem SK