Landslagets Fotbollsskola
2018-04-24 13:00
Nu är det dags att anmäla till sommarens fotbollsskola som hålls vecka 25, måndag-torsdag 18-21 juni.  Anmälan är öppen för alla pojkar och flickor i åldern 6-12 år.

Vi har fortfarande platser kvar, men skynda innan de tar slut. Absolut sista anmälan tar vi emot den 3 juni. 


Läs mer och anmäl er här till Fotbollsskolan =>

En schysst miljö från start ska få fler unga att hitta till fotbollen

Mariehem SK arrangerar även i år Landslagets fotbollsskola – en fotbollsskola som med hjälp av riktlinjerna i Spela lek och lär hoppas kunna få fler unga att aktivera sig och samtidigt få de inbitna att stanna kvar.

 

Många idrottsföreningar i Sverige står inför stora utmaningar idag. Det finns mycket som tävlar om barnen och ungdomarnas uppmärksamhet och det kan vara svårt att både locka nya spelare och framförallt att behålla dem långt upp i åldrarna. 

– Samtidigt vet vi hur viktigt det är med rörelse och den gemenskapen som finns i en förening. Fotboll är för alla, säger Gunnar Pettersson, ansvarig för Landslagets Fotbollsskola på Svenska fotbollförbundet.

 

Fokus på glädje respekt och gemenskap

Fokus ligger självklart på glädje, respekt och gemenskap vilket också är den värdegrund som fotbollen vilar på. Fotbollsskolan är planerad utifrån Fotbollens spela, leka, lär (FSLL). Ett roligt och enkelt sätt jobba med de olika riktlinjerna och göra dem levande i verksamheten.

– Tillsammans skapar vi en schysst fotbollsmiljö med mycket spelglädje, som får spelarna att vilja fortsätta långt upp i åldrarna, säger Gunnar Pettersson.

 

”Vi hoppas så klart att så många som möjligt vill komma och spela i sommar – oavsett om du är nybörjare eller har spelat ett tag så kommer det garanterat bli en riktig fotbollsfest”,
 säger Peter Hugosson Wallgren, klubbchef på Mariehem SK.

 

Fotbollens spela, lek och lär (FSLL) beskriver inriktningen för svensk barn- och ungdomsfotboll och de värderingar som all fotboll ska stå för. Syftet med FSLL är att alla fotbollsföreningar ska ha en gemensam tanke med sin verksamhet – en tanke som utgår från följande fem riktlinjer:

  • Fotboll för alla
  • Barns- och ungdomars villkor
  • Fokus på glädje, ansträngning och lärande
  • Hållbart idrottande
  • Fair Play
Nyhetsarkiv
Umeå Idrottsgala 22/22018-01-23 12:00
Bli domare!2018-01-17 16:21
Bolleken är igång!2016-11-11 11:15
Fotbollsskolan fylld2016-05-26 13:19
 
Gilla MSK på Facebook
Arrangemang
SPONSORER
Stöd Mariehem SK