Välkommen till Mariehem SK
Mariehem SK är en renodlad fotbollsförening som innefattar barn- och ungdomsfotboll för både tjejer och killar samt seniorlag på både dam- och herrsidan. Vi har även mixade lag för funktionsnedsatta, MSK United. Föreningen finns på stadsdelen Mariehem i Umeå.

Säsongen 2017 omfattas av tre Bolleksgrupper, 21 ungdomslag, två parasportlag (funktionsnedsatta) samt tre seniorlag varav representationslag Damer i Div1 och Herrar i Div 4. Totalt är vi ca 850 medlemmar i föreningen varav ca 120 utgör ledare.

Vintertid tränar lagen, beroende av ålder och träningsmängd, bland annat på Mariehemsskolan, Mariebergsskolan och Bräntbergsskolan. Vissa lag deltar även i Futsalspel (inomhusfotboll).

Vårt kansli finns på Mariehemsvägen 39 H. Vi har en egen konstgräsplan, MSK Arena, som ligger vid Mariehemsängarna nedanför Bräntbergsbacken där vi bedriver större delen av våra träningar och matcher.
Välkomna att kontakta oss om ni vill veta mera - Kansliets öppettider hittar du här -->>
Fotbollsskolan i full gång!
2017-06-21 10:02
Bilder från Landslagets Fotbollsskola
I vanlig ordning anordnar Mariehem SK under vecka 25 Landslagets Fobollsskola. I år har fantastiska 160 barn och ungdomar i åldrarna 6-12 år anmält sig till fyra dagars fotbollsträning som avslutas med gemensam grillning tillsammans med föräldrar vid foten av Bräntberget vid lunchtid på torsdag.

Här kommer ett par bilder från veckan där det även finns en bild på de duktiga ungdomsledarna som ansvarar för verksamheten.
Träningsstart nybörjarfotboll
2017-05-19 08:00
Vecka 21 kör vi igång träningen för pojkar o flickor födda 2010 (7 år)!
Det blir tre grupper, Flickor 10Pojkar 10 Grön och Pojkar 10 Vit.
Varje lag har sin egen lagsida som du hittar i toppmenyn under Flicklag respektive Pojklag. Där hittar ni lagets träningstider samt övrig information till laget.
Träningen är på klubbens egna MSK Arena som ligger nedanför Bräntbergets slalombacke, mittemot Bräntbergsskolan. Välkomna!

Ledarutbildningen fortsätter!
2017-05-18 15:11
Den ledarutbildning som Umeå FC, Västerbottens Fotbollförbund, SISU samt Mariehem SK och fem andra lokal fotbollsföreningar står bakom fortsätter! Utbildningen riktar sig till ALLA föreningens ledare, och är uppdelad i tre delar: 5-manna, 7-manna och 9/11-manna.

Nu på tisdag den 23 maj så arrangerar Mariehem SK nästa del i utbildningen för 5-mannaledare. Vi samlas 18:00 i Bräntbergsskolans matsal för en timmes teori (utveckla din grupp), sen beger vi oss till MSK Arena för praktik mellan 19:00-21:00. Temat på praktikpasset är utmana, finta och dribbla.

För 9/11-mannaledare så är nästa träff ute i Holmsund (Sandviks IK arrangerar) den 20 maj. Här samlas ni i Storsjöskolans matsal för en timmes teori klockan 10:00 innan ni går över till Storsjöskolans konstgräs och praktik mellan 11:00-13:00  (temat är speldjup och spelbredd).

För 7-mannaledare så är nästa träff den 1:a juni, då i GUIF:s regi.

Datumen som gäller är alltså följande:

5-mannaledare: 23 maj
7-mannaledare: 1 juni
9/11-mannaledare: 20 maj

För att anmäla er till dessa tillfällen så går ni in på http://ufc.se/utbildning

Ni behöver inte ha deltagit på de tidigare momenten för att kunna anmäla er till kommande delar!
25 % på fotbollsprodukter och klubbkläder hos Team Sportia under april!
2017-03-31 16:37
Kanonerbjudande från Team Sportia!
Passa på! Från 1 april till 30:e april så erbjuder vår sportleverantör Team Sportia alla våra medlemmar att handla fotbollsskor, fotbollstillbehör och klubbkläder till 25 % rabatt. Med andra ord är det ett gyllene läge att se över era prylar innan fotbollssäsongen drar igång på allvar!
Rapport från Storföräldramötet!
2017-03-23 16:13
Bilder från kvällen
Igår, onsdag 22/3, genomförde Mariehem SK sitt traditionella Storföräldramöte i Bräntbergsskolans matsal. Inbjudna var föräldrar och ledare i föreningens lag födda 2003-2010. Förutom representanter från styrelse och kansli var även Andrée Jeglertz (tränare Umeå FC), Ola Svensson (SISU Idrottsutbildarna) samt representanter från Team Sportia (vår sportleverantör) och Sportassistans (det tryckeri vi samarbetar med) närvarande.

Kvällen inleddes med att representanter från MSK:s kansli och styrelse presenterade den verksamhet vi bedriver samt kort om vår policy och föreningens ekonomi. Därefter presenterade Andrée Jeglertz, tränare för Umeå FC, den ledarutbildningssatsning som Umeå FC arrangerar och som Mariehem SK är en av breddföreningarna som deltar inom. Satsningen innebär att samtliga ledare inom de deltagande breddföreningarna bjuds in till åtta utbildningstillfällen, uppdelade beroende på om ni är tränare i 5- 7 eller 9/11-manna, under 2017. Mer information kring denna satsning finns på MSK:s hemsida och anmälan görs på http://www.ufc.se/utbildning.

Våra samarbetsparters Team Sportia och Sportassistans berättade sedan kort om vilka plagg som ingår i MSK:s profil under 2017, samt hur det går till när idrottsmaterial skickas på tryck hos Sportassistans. Innan något kan beställas åt klubben på Team Sportia, så måste en rekvisition ha skickats från MSK:s kansli.

Sista punkten på den gemensamma delen bestod i att Ola Svensson från SISU Idrottsutbildarna höll en halvtimmes föreläsning med titeln "Världens bästa idrottsförälder". Han berörde många intressanta och komplicerade frågeställningar, och det bildspel han visade upp finns i sin helhet uppladdad på vår hemsida. För att hitta det klickar ni på "Om föreningen", "Dokument" och slutligen på "Storföräldramöte 2017".

Kvällen avslutades med att föreningens lag hade sina egna föräldramöten. I samband med dessa gick representanter från styrelse och kansli runt och svarade på de frågor och funderingar som uppstod.

Totalt närvarade fler än 100 personer under kvällen, vilket får ses som mycket lyckat!
Nyheter från våra lag
 
Arrangemang
SPONSORER
Stöd MSK
_______________________
_______________________
_______________________