- - - Arrangemang - - -
- - - SPONSORER - - -
_____________________
- - - Stöd MSK - - -
Välkommen till Mariehem SK
Mariehem SK är en renodlad fotbollsförening som innefattar barn- och ungdomsfotboll för både tjejer och killar samt seniorlag på både dam- och herrsidan. Vi har även mixade lag för funktionsnedsatta, MSK United. Föreningen finns på stadsdelen Mariehem i Umeå.

Säsongen 2016 omfattas av tre Bollleksgrupper, 26 ungdomslag, 2 parasportlag (funktionsnedsatta) samt 3 seniorlag varav representationslag Damer i Div1 och Herrar i Div 4. Totalt är vi ca 850 medlemmar i föreningen varav ca 120 utgör ledare.

Vintertid tränar lagen, beroende av ålder och träningsmängd, bland annat på Mariehemsskolan, Mariebergsskolan och Bräntbergsskolan. Vissa lag deltar även i Futsalspel (inomhusfotboll).

Vårt kansli finns på Mariehemsvägen 39 H. Vi har en egen konstgräsplan, MSK Arena, som ligger vid Mariehemsängarna nedanför Bräntbergsbacken där vi bedriver större delen av våra träningar och matcher.
Kansliets öppettider hittar du här -->>
Mariehem SK representerade på Fotbollsgalan!
2016-11-21 13:47
Maria Bergmark vinner pris på måndagskvällens Fotbollsgala
Ikväll arrangeras Fotbollsgalan på Globen i Stockholm där en mängd prestationer kommer att uppmärksammas och firas. Mycket glädjande är att vår egen Maria Bergmark, ledare i MSK P 03-04, kommer att tilldelas pris som årets fotbollsförälder. Detta gör hon tillsammans med tio andra engagerade fotbollsföräldrar från hela landet.

Från Mariehem SK:s sida så vill vi naturligtvis gratulera och rikta ett stort tack till Maria för hennes fantastiska insatser för föreningen!
Gräsroten hjälper Mariehem SK!
2016-11-17 09:56
Med Gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige. Men det är du och alla andra som spelar hos Svenska Spel som bestämmer till vilka föreningar som pengarna ska gå! För att vara med och bidra så gäller det att ange Mariehem SK som en av dina favoritföreningar när du spelar hos Svenska Spel. Varje krona du lägger på ett spel omvandlas till 10 poäng som går till din favoritförening.

Tack vare Gräsroten så fick Mariehem SK i år 5566 kronor. Vi riktar ett stort tack till er som angett Mariehem SK som favoritförening och uppmanar alla våra medlemmar och övriga intresserade att ange Mariehem SK som favoritförening vid spel på Svenska Spel.
Bolleken är igång!
2016-11-11 11:15
Ett bildspel från terminens första bollekspass
I veckan har våra tre bolleksgrupper haft sina första träningar för terminen. Totalt har nästan 60 barn i åldrarna fem-sex år anmält sig till denna uppskattade aktivitet. Det var härligt att se den energi och glädje som barnen (och även deras föräldrar) visade upp. Nu är vi igång!
En sammanfattning av ledarresan till Sundsvall!
2016-11-07 11:27
Några bilder från ledarresan till Sundsvall
För att visa uppskattning för det fina jobb föreningens ledare och styrelse utför så ordnade Mariehem SK en fotbollsresa till Sundsvall som avslutning på säsongen.

I söndags klockan 10:00 klev därför ett gäng förväntansfulla ledare och styrelseledamöter på bussen som skulle ta oss till Sundsvall och den allsvenska matchen mellan GIF Sundsvall och Djurgårdens IF. Trots ihållande snöfall så rattade vår chaufför Peder oss säkert till Birsta där vi åt lunch innan matchen. På bussresan så hann vi bl.a. genomföra en frågesport där Håkan Johansson segrade med Hanne Englund som tvåa, samt prata kring styrkor och utvecklingsområden i vår förening. Framme vid Norrporten Arena så anslöt ytterligare två av föreningens ledare innan vi slog oss ned på sittplatsläktaren.

Matchen skulle komma att bli mycket underhållande. Hemmalaget inledde matchen mycket piggt och tog tidigt ledningen men bara minuter senare var ställningen 1-1 efter en fin djupledspassning och ett kylig avslut. Innan paus kom även 1-2 efter ytterligare ett fint Djurgårdsanfall. I den andra halvleken snöade det rejält vilket gjorde planen något svårspelad. Gästerna hanterade detta på bästa sätt och utökade snabbt ledningen till 1-3 innan Sundsvall kunde reducera tätt därefter. Matchen stod sedan och vägde i några minuter innan Djurgården la in ytterligare en växel och kunde via två snygga mål sätta både 2-4 och 2-5, som också blev slutresultatet.

Summa summarum så bjöds vi på en mycket trevlig fotbollsmatch mellan två lag som tydligt prioriterade offensiven före defensiven, vilket vi som åskådare såklart är tacksamma för. Vi stannade åter på Birsta för middag innan vi rullade norrut i snöfallet. Helt klart var detta en mycket lyckad dag som vi förhoppningsvis kan genomföra fler gånger.

Stort tack till alla som deltog!
Landslagets Fotbollsskola avslutad!
2016-06-23 14:40
Bildspel från den gångna veckan där 128 barn- och ungdomar tränat fotboll och lekt!
Idag avslutades Landslagets Fotbollsskola i Mariehem SK:s regi med traditionsenlig grillning tillsammans med deltagarnas föräldrar, ett mycket lyckat inslag som lockade mängder av vuxna till foten på Bräntberget. I fyra dagar har fotbollsskolan pågått för 128 barn och ungdomar i åldrarna 6-12 år som letts av 17 ungdomar från Mariehem SK.


Nyheter från våra lag
MSK United, 02/12 13:46 
F05, 16/11 22:42 
Bollek, 03/11 17:00 
P00, 21/10 13:46