Välkommen till Mariehem SK:s Damer div 1!
Följ oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/MariehemSKDamer/, där hittar ni resultat från matcher och det senaste som har hänt inom laget! 

Laget är Mariehem SK:s representationslag på damsidan och spelar i Division 1 Norrland. Förra året slutade laget på en fjärdeplats vilket gör säsongen till den mest framgångsrika på flera år. Laget tränas av Hamdija Comic som har lång erfarenhet både som spelare och ledare (UEFA A (Advanced) licens). Utöver Hamdija består ledarstaben av assisterande tränare Filip Edström, målvaktstränare/lagledare Göran Blomberg, fystränare/fysioterapeut Victor Bengtsson samt lagledare Per Olov Ljung.

 

Vi i ledarstaben strävar efter att utveckla varje spelare tekniskt, taktiskt och fysiskt och på så sätt kunna hjälpa unga spelare med höga ambitioner att nå sina mål inom fotbollen. Vi förespråkar en spelande och utvecklande fotboll och att genom den nå sportsliga resultat. 


Laget har en uttalad fotbollsfilosofi och sätt att arbeta: 

Vid anfallsspel är målet ett konstruktivt spel via korta passningar genom spelytor med mycket rörelse och positionsbyten där bollen gör det största jobbet. Ett snabbt spel med få tillslag som även uppmuntrar spelare att utnyttja sin förmåga att ta sig förbi motståndare i ”en mot en” lägen.

 

Det är viktigt att spelarna vågar spela fotboll utan att tänka på konsekvenserna vid ett eventuellt bolltapp. När vi anfaller ska allt fokus ligga på att skapa chanser och göra mål.

 

Vid försvarsspel ska fokus ligga på att erövra bollen och på så sätt, så fort som möjligt, börja spela anfallsspel igen. Det är viktigt att alla spelare känner till lagets arbetssätt i försvarsspelet. Vi tror att nyckeln till framgång för ett fotbollslag ligger i förmågan att ställa om från försvarsspel till anfallsspel och vice versa. Därför ägnas stor del av träningarna åt att träna omställningar i alla former.

 

Sist men inte minst så anser vi att det viktigaste för att skapa utvecklande och utmanande träningar är en god stämning i laget. Det är bara när spelarna är glada och trivs i laget som de kan prestera på toppen av sin förmåga!

 

För kontakt med laget

Hamdija Comic 076-8819304 eller

Filip Edström 070-2600064


Övriga ledares kontaktuppgifter finner ni under ”Truppen”

160903 Storfors AIK - Mariehem SK 1-0
2016-09-07 08:22
10:00 var tiden för avfärd mot Piteå och bortamatch mot Storfors AIK. På många sätt liknade avfärden de tidigare bortamatcherna under säsongen med en stor skillnad. Peter hade tagit ledigt för dagen och det var med viss oro jag antog mig rollen som matansvarig och vice-Peter, ett uppdrag man inte ska underskatta! Som tur var fanns Hanne med för att bidra med välbehövlig rutin. Vi kom i alla fall fram till den största fotbollsanläggningen i hela serien(?), Hedens IP, i planerad tid.
160827 Mariehem SK - Själevads IK 2-0
2016-08-30 15:19
“Revanschmötet” kallade Notviken matchen mot Mariehem förra helgen och det var lite samma känsla för vår del när Själevad IK gästade MSK Arena på lördagseftermiddagen. Det förra mötet slutade 2-1 till Själevad i en match där Mariehem inte riktigt kom upp i sin vanliga nivå, så viljan att visa hur bra vi faktiskt kan spela var stor. Det var mulet väder med påtaglig vind och risk för regn. Lite regn går väl an men när målburarna blåser iväg trots att de inte står på hjul så påverkar det helt klart förutsättningarna. Domaren bedömde inte målburarnas ovilja att stå still som tillräckligt för att avbryta matchen och med hjälp av lite kettlebells (populärt träningsredskap format som en kobjällra men utan ljud och med mer vikt) så bedömdes förutsättningarna som godkända för spel.
160820 Notvikens IK - Mariehem SK 1-1
2016-08-23 19:17

Det var en munter stämning som infann sig på parkeringen vid MSK Arena under lördagens förmiddag. Bussen var på plats i god tid och spelarna droppade in en efter en. Det ringdes några sista minuten-samtal för att anordna med skjuts till Arenan, bland annat så ställde Hanne upp på en tur och retur färd för att se till att Sara kunde komma med bussen i tid. Trots det så var stämningen fortsatt på topp när vi lämnade parkeringen med Luleå i sikte för att spela match mot dagens motstånd, Notviken. Väl på plats var det fullt drag med ungdomsturnering på Tunavallen där vi skulle spela. Notviken hade tryckt upp affischer om “Revanschmötet” och nog kom vi också ihåg att senaste mötet slutade 3-0 till Mariehem. Luften var ganska kvav och solen smög sig fram några gånger bakom molnen för att erbjuda ganska fina förhållanden för en fotbollsmatch. Långkalsonger var i alla fall inte nödvändigt. Så till matchen, Mariehem ställde upp med följande lag: målvakt Lisa Brandén, backlinjen från höger Ingrid Liljedahl, Therese Arnqvist, Lina Vikner, Moa Dahlberg; Mittfältet från höger Sara Brandén, Sanna Holmgren, lagkapten Andrea Collén, Karolina Rinnau Widding; på det offensiva mittfältet hittade vi återigen Kaisa Ranki för första gången efter sommaruppehållet; framför henne spelade Moa Sjöström som ensam topp. Bänken bestod av Mathilda Brate Sjögren, Amanda Hansson och Alva Lind. Ledarna som hade följt med var Hamdija, Hanne, Peter, Victor och Filip. 
Jag kan inte jättemycket om psykologi men jag är bekant med omvänd sådan. Inför matchen hade jag manat på tjejerna att vara extra taggade i början men det verkade ha precis motsatt effekt för Notviken var det klart starkare laget i inledningen av matchen. Lisa testades gång på gång i målet av de pigga spelarna i hemmalaget. De hade verkligen bankat in det där med “Revanschmötet” i bakhuvet. Notvikens höga press gjorde det svårt för Mariehem att få till det där fina spelet som vi har blivit bortskämda med på slutet och istället så blev det mest längre bollar men utan någon vidare timing mellan boll och löpning. Mariehem skapade i alla fall några halvchanser bland annat genom Karro som skapade utrymme för ett avslut utanför straffområdet men kunde tyvärr inte hitta av målet. Kaisa sköt en frispark från längre avstånd men målvakten i Notviken kunde utan problem plocka in den i famnen. Nej första halvlek var mest en konditionsträning för ytterbackarna som gång på gång utmanades av Notvikens duktiga yttermittfältare och anfallare och vi kan skatta oss lyckliga att vi har så duktiga mittbackar och målvakt en halvlek som denna. Jag vill påpeka att det främst var Notviken som stod för en väldigt fin insats under första halvlek vilket gjorde det jobbigt för vår backlinje. Det var alltså med defensiv skicklighet och en skopa tur som Mariehem kunde återvända in i omklädningsrummet i halvtid med 0-0 på resultattavlan. 
Efter lite taktiska direktiv så klev tjejerna återigen ut på planen för att återuppta matchen. Inledningen av den andra halvleken var inte heller något att hurra över sett från bortalagets perspektiv utan Notviken fortsatte att dominera matchbilden men skapade kanske inte lika många lägen som i den första halvleken. Några minuter in i den andra halvleken drabbades Sara av en skada och Mathilda klev in istället för henne. Det dröjde ungefär tjugo minuter innan Mariehem skapade sitt första lite vassare läge i den andra halvleken, och igen så var det Karro som utanför straffområdet gled förbi två spelare och försökte skruva in bollen men målvakten räddade skottet. Ibland är fotboll en märklig sport och så även idag. Notviken hade som sagt dominerat matchen men inte lyckats göra det där viktiga första målet och det brukar vara en fara när man möter ett lag som är duktiga på att ställa om snabbt. Bara minuten efter Karros läge så pressade tjejerna högt och Moa S vann bollen, vände upp, drev mot backlinjen och stack in en smått magisk passning till Karro som timade löpningen perfekt och kunde enkelt rulla in 1-0 till Mariehem! Efter målet så växte Mariehem in i matchen och började spela mycket bättre fotboll och skapade även några fler lägen. Ett av de lägena kom efter att Moa “Schefström”, som hon så passande kallades i VK efter matchen, höll i bollen efter ett inkast i offensivt straffområde och passade bakåt till Karro som igen försökte skruva in bollen men utan att få någon riktig kraft i skottet. Karro var på tydligt spelhumör och det var synd att inte avsluten var lite vassare! Fotboll är som sagt en märklig sport och just som Mariehem växt in i matchen så gjorde Notviken mål på straff. Till matchen sett rättvist men att det kom i ett skede när Mariehem faktiskt spelade bra gjorde att det kändes lite synd. Notviken hade sedan ett gyllene läge att avgöra i slutminuterna efter att deras duktiga forward Jenny snott ett hemåtspel framför fötterna på Lisa bara för att avsluta i stolpen. 
Efter en serie av bra prestationer så var den här matchen ett klart steg tillbaka. Notviken spelade för dagen mycket bra och det är svårt att förstå att de kommer från tre raka förluster. Trots det så lyckades tjejerna bärga med sig en poäng hem och det är en styrka att spela dåligt och trots det ändå ta poäng. Det är en egenskap som är typisk för lag på den övre halvan av tabellen, där Mariehem nu ligger och börjar etablera sig. Här näst så gästas vi av Själevad på lördag 27/8 kl. 14.00.

/Filip

Futsal Norrland Damer
2015-12-19 18:15
Andra futsalsammandraget
2015-12-19 17:09
Idag vägde vi för lätt!
I matchen mot Åkullsjön började vi lite tveksamt och släppte snabbt in två mål men samlade sedan ihop oss och kunde efter reducering till 1-2 hålla jämna steg ända fram till slutet där två mål i baken drog ned gardinen. Positivt i matchen var att vi skapade många chanser, ja faktiskt hysteriskt många. 
Rätt ok känsla efter matchen.
Efter en kort vila var det sedan dax för vår andra match, den här gången mot GUIF.
Återigen ställda mot ett hårt jobbande lag orkade vi inte genomföra matchen som vi ville. Fram till halvtid böljade matchen fram och tillbaka och resultatmässigt följdes vi åt till 3-3 innan några ödesdigra baklängesmål gjorde uppförsbacken för brant. 
3-6 blev det tillslut.

Mina hyllningar till laget som kämpade hårt och väl.
Tänk vad ni skulle kunna göra med riktiga futsalträningar ledda av en riktig futsaltränare.

Med det sagt finns det saker att lära, grejer vi kunde gjort bättre.....och det tar vi med oss.
Ett sammandrag återstår och futsal är fortfarande fasligt roligt.....om ni frågar mej!
.....och frågar ni inte så sa jag det just ändå.

/Peter lagledare

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/1 14:00
1 - 3  
Sön 10/12 18:30
Sön 10/12 18:30
10 - 0  
Sön 3/12 17:30
5 - 9  
Sön 3/12 17:30
Fre 24/11 19:30
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 17/01 16:21 
Mariehem Sportklubb, 15/11 11:45 
Mariehem Sportklubb, 26/10 17:17 
Mariehem Sportklubb, 06/08 21:37 
Mariehem Sportklubb, 21/06 10:02 
Mariehem Sportklubb, 19/05 08:00 
 
Arrangemang
SPONSORER
Stöd Mariehem SK
_______________________
_______________________
_______________________