Välkommen till Mariehem SK:s Damer div 1!
Följ oss gärna på Facebook https://www.facebook.com/MariehemSKDam/ , där hittar ni resultat från matcher och det senaste som har hänt inom laget! 

Laget är Mariehem SK:s representationslag på damsidan och spelar i Division 1 Norrland. Förra året slutade laget på en fjärdeplats vilket gör säsongen till den mest framgångsrika på flera år. Laget tränas av Hamdija Comic som har lång erfarenhet både som spelare och ledare (UEFA A (Advanced) licens). Utöver Hamdija består ledarstaben av assisterande tränare Filip Edström, målvaktstränare/lagledare Göran Blomberg, fystränare/fysioterapeut Victor Bengtsson samt lagledare Per Olov Ljung.

 

Vi i ledarstaben strävar efter att utveckla varje spelare tekniskt, taktiskt och fysiskt och på så sätt kunna hjälpa unga spelare med höga ambitioner att nå sina mål inom fotbollen. Vi förespråkar en spelande och utvecklande fotboll och att genom den nå sportsliga resultat. 


Laget har en uttalad fotbollsfilosofi och sätt att arbeta: 

Vid anfallsspel är målet ett konstruktivt spel via korta passningar genom spelytor med mycket rörelse och positionsbyten där bollen gör det största jobbet. Ett snabbt spel med få tillslag som även uppmuntrar spelare att utnyttja sin förmåga att ta sig förbi motståndare i ”en mot en” lägen.

 

Det är viktigt att spelarna vågar spela fotboll utan att tänka på konsekvenserna vid ett eventuellt bolltapp. När vi anfaller ska allt fokus ligga på att skapa chanser och göra mål.

 

Vid försvarsspel ska fokus ligga på att erövra bollen och på så sätt, så fort som möjligt, börja spela anfallsspel igen. Det är viktigt att alla spelare känner till lagets arbetssätt i försvarsspelet. Vi tror att nyckeln till framgång för ett fotbollslag ligger i förmågan att ställa om från försvarsspel till anfallsspel och vice versa. Därför ägnas stor del av träningarna åt att träna omställningar i alla former.

 

Sist men inte minst så anser vi att det viktigaste för att skapa utvecklande och utmanande träningar är en god stämning i laget. Det är bara när spelarna är glada och trivs i laget som de kan prestera på toppen av sin förmåga!

 

För kontakt med laget

Hamdija Comic 076-8819304 eller

Filip Edström 070-2600064


Övriga ledares kontaktuppgifter finner ni under ”Truppen”

Fystränare Victor Bengtsson fortsätter i MSK Dam!
2017-03-01 13:00
Mariehem SK Damer är mycket glada att tillkännage att fystränare Victor Bengtsson fortsätter som fystränare och nu även fysioterapeut!

Victor anslöt sig till laget under försäsongen 2016. Han har sedan dess hållit i lagets fysträningar och även bidragit med sin kunskap inom fysioterapi. I år har han alltså fått en dubbelroll som både fystränare och fysioterapeut. 

Victors egna ord om förlängningen
"Jag tycker det känns väldigt roligt att få jobba med det här laget ytterligare en säsong. Vi gjorde stora framsteg under förra säsongen och la en bra grund inför den här säsongen, något som vi har fortsatt bygga på under försäsongen. Med de nyförvärv vi har fått och den bredd vi nu har är jag övertygad om att vi har en rolig säsong framför oss!"
Målvaktstränare Göran Blomberg klar för MSK Dam!
2017-02-28 22:19

Mariehem SK Damer är mycket glada att kunna presentera Göran Blomberg som det senaste nyförvärvet i tränarstaben. 

Göran kommer närmast från ett uppdrag i Young Boys där han varit målvaktstränare och assisterande tränare. Göran har tidigare representerat klubbar såsom Sandåkerns SK (målvaktstränare och assisterande tränare), Ersboda SK (målvaktstränare och assisterande tränare), Mariehem SK (tränare och assisterande tränare) samt varit målvaktstränare för Västerbottens P 97. Han har jobbat med seniorlag sedan 2004. I Mariehem kommer Göran att vara målvaktstränare samt ansvara för lagets material.

Vi hälsar Göran varmt välkommen (tillbaka) till Mariehem SK och i synnerhet MSK 1 Dam!

Assisterande tränare Filip Edström fortsätter i MSK Dam!
2017-01-26 12:12

Filip kom in i samband med säsongsstarten 2016 och växte allt mer in i rollen som assisterande tränare. Klubben är glada över att vara överens med Filip om att fortsätta samarbetet även 2017!


Här är Filips egna ord om förlängningen:

“Jag är jätteglad att få fortsätta arbeta med de här fantastiska spelarna och ledarna. Det känns roligt att få vara med från start den här säsongen och jag tror stenhårt på att vi kommer göra en ännu bättre säsongen än förra året!”

Huvudtränare Hamdija Comic fortsätter i MSK Dam!
2016-12-21 14:10
Hamdija Comic fortsätter i MSK

Idag blev det klart att Hamdija fortsätter att träna laget även nästa år. Under hans ledning tog laget en stark fjärdeplats i Division 1 Norrland säsongen 2016 och vi kan nu med glädje meddela att klubben och Hamdija är överens om att fortsätta den här spännande resan även nästa säsong. 


Här är Hamdijas egna ord om förlängningen: 
“Jag är jättenöjd med hur laget presterade och utvecklades under förra säsongen och ser fram emot att bygga vidare på den grund vi lade tillsammans."

"
161002 Alviks IK - Mariehem SK 3-3
2016-10-04 05:13
Bussen var på plats och samtliga hade klivit på och endast den sedvanliga inräkningen av spelare kvarstod. En spelare saknades dock. Julia hade misstagit tiden för samling och därför gick resan mot Luleå och Alvik via Teg. Det gjorde ingen större skillnad utan vi anlände ändå på utsatt tid till en solig men kylig Liko Arena. Mariehem ställde upp med följande lag: målvakt Lisa Brandén, backlinjen från höger Ingrid Liljedahl, Freja Lähteenmäki, Lina Vikner och Moa Dahlberg; mittfältet från höger Amanda Hansson, lagkapten Andrea Collén, Matilda Brate Sjögren och Kaisa Ranki; framför mittfältet startade Sanna Holmgren och framför henne Moa Sjöström. På bänken återfanns Therese Arnqvist, Sara Brandén, Heidi Jussil, Alva Lind, Elin Rydlöv Sundberg och Julia Welin. Samtliga ledare var på plats för andra matchen i rad!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 14:00
0 - 0  
Lör 9/9 15:00
1 - 0  
Lör 2/9 13:30
1 - 0  
Lör 26/8 14:00
3 - 2  
Lör 19/8 15:00
2 - 0  
Lör 12/8 15:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 06/08 21:37 
Mariehem Sportklubb, 21/06 10:02 
Mariehem Sportklubb, 19/05 08:00 
Mariehem Sportklubb, 18/05 15:11 
 
Arrangemang
SPONSORER
Stöd MSK
_______________________
_______________________
_______________________