Gothia sammanfattning
2017-07-27 13:05
Bilder från Gothia

Jag tar gärna emot fler bilder från cupen, så maila till erikfotboll@gmail.com så lägger jag upp dem.

Söndag


Vi ledare och spelare ramlar in i Lisebergsbyn under eftermiddagen i kraftigt regn. Vi bor i den så kallade stjärnbyn med plats för fem i varje stuga. Tjejerna får hitta sina platser och packa upp innan vi löper upp till planerna ovanför för lite komma igång träning. Simon är dagens kock och bjuder på pasta carbonara innan vi släpper iväg tjejerna till Liseberg som för kvällen är i stort sett tomt. Hemma och läggdags vid 23.00 för att komma lite till ro innan klockan blir för mycket.


Måndag


Tidig uppstigning för att ladda upp inför match mot Onsala. Onsala är ett lag vi har väldigt liten koll på, men eftersom vi inte brukar anpassa oss efter motståndare tidigare så kör vi på med vårt vanliga spel. När matchen är igång tar vi kommandot rätt snabbt och hittar fina ytor bakom deras backlinje, utan att egentligen lyckas få igång något vidare spel. Vi rullar dock in 1-0 och har några fler chanser innan vi tappar initiativet i slutet av halvleken och släpper in 1-1 efter en kontring på vår hörna och ganska snart därefter lyckas en av deras starka forwards bryta sig in och gör 2-1. I halvtid pratar vi om rörelse utan boll och att vi kan så mycket mer. Vi flyttar efter fem minuter i andra upp en till offensiv mitt och efter en stund sätter Hermella 2-2 på en fantastisk volley. Det böljar lite fram och tillbaka när de får en hörna och gör 3-2 på en fantastisk halvvolley en bit utanför straffområdet. Laget knyter dock näven i fickan och Monica får en fin genomskärare av Eira och gör 3-3 och med 3 min kvar får vi en hörna som Emilia knäar in. Hela bänken gör ett glädjeskutt och nu handlar de sista minuterna om att hålla ut. Skönt att vinna första matchen även om spelet var darrigt och lite nervöst. På eftermiddagen far tjejerna ner på Liseberg igen innan vi återsamlas för middag och den mäktiga invigningen på Ullevi.


Tisdag


Lite sovmorgon och därefter fotbollsgolf och jongleringstävling uppe på Skatåsen. Efter lunch far tillbaka till Kviberg för match mot Hammarby. Ett Hammarby som vi ledare vet är ett lag som vunnit allt de ställt upp i under året och som kör tryouts för att spela i (till skillnad mot oss som kör tryouts för att få sluta😀). Vi vet att Hammarby pressar högt och väljer därför att sparka bollen mycket mer än brukligt. Det ser hyfsat ut från början och vi lyckas hota en del med Monica i djupled samtidigt som vi orkar vinna en del närkamper på mitten. Hammarby har en väldigt duktig högermitt och en forward som är både stark snabb och teknisk. Dessa båda kombinerar två gånger mellan mittback och ytterback och plötsligt har vi två noll i baken. 3-0 kommer efter en hörna där vi inte är tillräckligt aggressiva utan bollen tillåts komma tillbaka in i straffområdet. Precis innan halvtid snor Alva bollen av en av deras innermittfältare som skickar en rejäl knuff i ryggen på henne vilket innebär slutspelat för henne med en fraktur i armbågen. Trist slut på halvleken och tjejerna är lite modstulna. Vi försöker peppa på dem och ber dem bara fortsätta jobba utan fokusera på resultatet. Andra halvlek påminner om första, de gör två mål i slutet av matchen och vi inkasserar en välförtjänt förlust. Kul med bra motstånd och det är första förlusten för året mot ett annat 03 lag. Tjejerna är ändå rätt på efteråt och har många idéer kring vad vi kan förbättra. Vi ledare tar framförallt med oss Hammarbys närkampsspel och deras presspel där våra tjejer aldrig fick den tid som de är vana vid.


Efter match har några av föräldrarna ordnat med grillning och bad vid Delsjön så när undertecknad kommer dit från akuten så är tjejerna trots förlusten rätt glada.


Onsdag


På onsdag möter vi Ebu Bay Soccer, ett lag vi behöver vinna mot för att gå vidare till a-slutspel. Vi börjar riktigt piggt och gör snabbt 1-0 därefter släpper vi upp lite på farten och låter Ebu komma in i matchen lite grann utan att det på något sätt känns nervigt. Vi byter runt lite i laget under matchen och skapar en del chanser utan att sätta dit tvåan förrän tidigt i andra halvlek. Matchen slutar 2-0 till oss, lite som en klassisk cup match där vi gjorde vad vi skulle men inte mer.


Direkt efter matchen far vi till Saltholmen med spårvagnen, käkar glass och thaimat där för att fira avancemanget och far därefter ut till Asperö och badar. Skönt och härligt att komma ut på öarna utanför och det är som vanligt väldigt kul att se tjejerna och hänga med varandra utanför planen.


Torsdag

Slutspelet börjar med match mot ett till amerikanskt lag som heter Marin Fc. Vi har bestämt oss för att pressa högt och hitta ner med bollarna bakom dem. Vi gör ganska snabbt 1-0 och 2-0 och vi upplever att tjejerna är rejält på tårna och ger inte Marin ett endaste läge under matchen. I andra halvlek sätter vi även 3-0 och 4-0 innan domaren blåser av. Vi är för dagen riktigt bra och gör cupens bästa match.  Största problemet under förmiddagen  är värmen. Det är varmt som tusan och vi ser till att snabbt få hem tjejerna för lunch, lite vila och därefter förbereda sig för sextondelsfinal mot isländska  Breidablik.


Direkt mot Breidablik får vi det tufft, vi är inte riktigt med (eller hinner inte med) och förlorar dueller som vi normalt sett vinner. Breidablik är även det lag som spelar mest moget av de lag som vi har mött, tufft, vårdat, fina spelvändningar och starka individuella prestationer. I första halvlek gör de både 1-0 och 2-0 utan att vi kan hota dem på riktigt. I andra försöker vi förändra för att kunna lyfta upp spelet men benen är verkligen inte där och vi lyckas inte uppnå någon förändring på planen. I andra utökar Breidablik även till 3-0 och 4-0 och vi förlorar mot ett starkare och bättre lag. Efter matchen är tjejerna ledsna och trötta. Vi ledare är däremot ganska ense om att vi förlorar två matcher mot lag som är bättre än oss och att tjejerna gjort en bra turnering. Torsdag kväll käkar laget och föräldrar middag ihop och hänger på Liseberg. Trevligt för alla att umgås och vi får ett fint och avslappnat slut tillsammans med alla 78! människor som följt med ner till Göteborg för att heja och hänga med detta lag där väldigt många har spelat ihop sedan de började lira boll ihop för sju år sedan.


Fredag

Tjejerna städar ur stugorna och många beger sig hemåt trötta men förhoppningsvis med glada minnen från ytterligare en härlig cup med vad vi ledare kallar världens bästa lag.


Tack alla tjejer för era insatser på planen. Tack även för hur ni sköter er och hur ni tar hand om varandra under hela cupen! Tack även till alla föräldrar som ställer upp som kockar och fixare kring inhandling och skjutsar.

Tjejerna är väldigt lättsamma att jobba med under cuperna, duktiga med varandra med tider och att hålla sig till de överenskommelser vi har satt.

Fotbollsmässigt gör vi det vi ska och vinner tre matcher och förlorar två (mot Hammarby som blir tvåa och Breidablik som åkte i semi mot vinnarna). Kul med motstånd där vi kan se vad vi behöver träna på och där vi får mäta oss mot det bästa som vi kan möta i Sverige. Förhoppningsvis får tjejerna även en skjuts av detta och tar till sig det de redan kan och kompletterar med det de behöver jobba på.


Nu peppar vi för UFF och nästa äventyr och förhoppningsvis fler roliga minnen för detta lag.


Mvh Erik, Simon och FridaLöpträning och gräsvecka
2017-06-25 21:47
NKV-jobb och Löpcoach Malin Skog
Vi går nu in på de sista gemensamma träningstillfällena innan Gothia. Nu när vi har fått sommarlov och sett spelschemat för cupen så har vi flyttat våra träningar till gräsplanerna på Nydala så att vi kan vänja oss vid det underlag som vi kommer få under cupen. Träningarna kör vi även på förmiddagen så att det finns möjlighet att göra även annat under dagen.

Vi har som ni kanske vet även börjat köra fys i större utsträckning än tidigare. Detta gör vi under upplägg och direktiv från Malin Skog. Malin som har ett förflutet som spelare i MSK har även ansvar för fysträningen inom Team Thorens herrlag och är ett jättebra stöd när vi nu försöker utveckla löpteknik, snabbhet och uthållighet några snäpp till. De fyra veckor som vi gnuggat extra ger resultat ganska snabbt och det är som alltid kul att se tjejerna utvecklas och upptäcka hur mycket de egentligen orkar. Malin har även lagt upp det program som tjejerna kommer få med sig när de blir själva innan vi träffas för Gothia.

Veckan som gick fick vi en bra läropeng mot Umeå Södra som inte bara slog oss utan även dominerade planen, både mentalt och fysiskt. Vi får ta med oss lärdomen till i veckan och konstatera att bra motstånd är utvecklande och behövligt för att se vad som behöver tränas mer på. Så tack södra:-) och vi ses i höst.

Ha en bra vecka och hjälp gärna tjejerna med en bra frukost i veckan så att de vaknar till liv och kan nyttja träningen på ett bra sätt.

Ledarna MSK F03
Två av två
2017-05-14 21:24
Starka tjejer
Då har vi kommit två matcher in på säsongen där vi har vunnit båda (4-1 Spöland/Vännäs och idag 3-0 mot Sävar/Täfteå). Spelet har varierat i matcherna där vi har blandat och gett lite. Ibland ser det fantastiskt ut och vi ledare funderar vart de får alltifrån och ibland blir vi passiva och vi ledare funderar vad vi gjort för fel:-). Dagens första 20 minuter var en del där tjejerna spelade fantastiskt och vi flyttade boll mellan väldigt många personer och med ett bra flyt, mer sånt tar vi gärna. Det vi har kvar att jobba med är de första tre stegen som vi tjatar på tjejerna om. Jätteviktigt både för att komma in i press och för att komma bort från motståndaren med boll. Ibland blir vi även lite lätta i närkamperna men vi tycker ändå att tjejerna står upp väldigt bra med tanke på sin ålder.

Idag fick vi oturligt nog vår första skada då skyttedrottningen och vinthunden Ella W fick en smäll/vridning av knät i slutet på matchen. Rapporterna från Ella är dock positiva och enligt läkaren så kan vi ha med henne på planen om ett par veckor igen. Väldigt skönt och en påminnelse till oss tränare att verkligen fortsätta trycka på med styrkeövningar och knäkontroll.

Nytt som sker i veckan är att vi slutar träna på Campus på onsdagar eftersom planen nu stängs för olika arrangemang fram till början av september. Vi kommer närmaste veckorna ha onsdagsträningen på baseballplanen bredvid MSK Arena 19.30-21.00. Några pass lite senare kommer även att bli på Nolia och därefter hoppas vi kunna använda Nydalafälten. Tjejerna får löpande info på whatsapp så lita på dem, träningsnärvaron sedan vi satta igång igen i april är fortsatt grym och intensiteten är också mycket bra.

Veckan avslutas med match borta mot Nordmaling på fredagkväll, kallelser till matchen går ut på onsdag. Som tidigare gäller att vi kallar spelare som tränar regelbundet 2ggr i veckan i första hand.

Bilden är från avslutningen av vårens kick-off, då fjolårets vinnare i gladiatorerna Linda körde ett tämligen brutalt fyspass med tjejerna. Kul att se och väldigt ovanligt att se dem bli helt tysta av trötthet efter en stund:-)
Vl mött på planen/Ledarna MSk F15 
Kick off
2017-04-22 16:56
Vi har gjort detta ett antal år nu:-)
I helgen har tjejerna träningsmatch och kickoffträff. Fredagkväll möter vi IFK Umeå och kör lite lagaktiviteter tillsammans. På Lördag så käkar vi frukost, tränar ihop ett pass på förmiddagen och avslutar ca 11.00 för hemfärd.

Det tjejerna behöver ha med sig är:
Matchkläder och utrustning (de byter om på MSK Arena till matchen)
Duschombyte efter matchen.
Cykel att transportera sig på.
Luftmadrass, sängkläder, sovsäck (eller annat) att sova på.
Löparskor.
Träningskläder för inomhusbruk(MSK dressen fungerar återigen bra, ev shorts och t-shirt om det är varmt).
Något att sova i.

Tjejerna skall ha ätit middag innan de kommer till samlingen på fredagen. De får kvällsfika och frukost av oss ledare.

I veckan har tjejerna sista veckan med sitt styrkeprogram, peppa dem gärna med detta så vi kan slippa lite skador. 1:a maj är även sista dagen för anmälan till Gothia cup.

Ledarna MSK F15
Årets vinterträning och lite info om April
2017-04-03 19:28
Årets varmaste träning?
Nu har vi smugit igång säsong 2017 lite smått och självklart blir det en riktig vinterträning som inleder året på MSK Arena. Dagens träning var kall och och blött men det positiva var att tjejerna sköt sönder ledarna under skottövningen, hårda och välriktade skott från alla håll. Kul att se!

Denna vecka kommer vi även att träna på onsdag 17.00 - 18.15 för att under nästa vecka köra våra ordinarie träningstider som kommer vara måndag och tisdag 17.50 - 18.20 på MSK Arena samt torsdag samma tid men på Campus Arena. Nu under april vill vi att tjejerna tar med sig löparskor till träningarna eftersom en del av fysen kommer vara löpning och det är dumt att belasta fötterna mer än nödvändigt i fotbollsskorna.

Tjejerna har även fått ett litet styrkeprogram med hem som de skall jobba med under april. Programmet är tänkt att hjälpa oss från skador och även för att de skall se hur lite som krävs för att göra ganska stora förändringar med sin styrka. Programmet beräknas ta 5-10 minuter 5 dagar i veckan. Vi hoppas att dessa minuter är väl investerad tid för alla som orkar göra dem. 

Vi har fått ändra i Aprils planering pga F03s zonläger som är 22-23/4. För er som vill delta i zonlägret så tackar ni ja till kallelsen som kommer senare under kvällen. Kostnaden för zonlägret är 400 kr och en räkning skickas ut till er från kansliet.

Den träningshelg som vi hade tänkt att ha blir därför flyttad till fredag 28/4 - 29/4 och startar med en träningsmatch mot IFK Umeå. Närmare planering och utrustning för övernattningen och den helgen kommer senare.

Frida har skapat en Whatsapp grupp med alla tjejer i laget så att vi enkelt kan nå ut med information och påminnelser. Vi har bedömt det så att tjejerna nu har rätt bra koll på sina telefoner och att ni som föräldrar kan få släppa lite i informationsflödet från oss ledare. Vill ni ändå komma med på sändlistorna så kan ni prata med Frida.

Har ni frågor så kom förbi på någon träning eller hör av er till någon av oss ledare.

Reportaget som aldrig kom
2017-04-03 19:19
Nu släpper vi texten och bilderna som skickades till Svensk Damfotboll inför fjolårets säsong i februari 2016. Känns som ifall det inte är publicerat nu så sker det nog aldrig:-). Så håll till godo, fler bilder som Ebba Karlsson tog finns under bildgalleri.
"

Inför starten av säsong 16 är vi 14 tjejer och 3 ledare i laget. Under fjolåret deltog vi i två serier  fjolåret, en vårserie och en höstserie. Vi summerar aldrig tabellmässigt resultatet utan tar varje match för sig och försöker spela så bra som möjligt i den. Tjejerna har gått framåt för varje år som gått och under det sista året förlorade vi endast två matcher i seriespelet.


2015 var en i övrigt en kanonsäsong, mycket högt deltagande på träningarna, få skador, tjejer som trivs och stöttar varandra med många roliga aktiviteter både på och utanför fotbollsplanen.


Bästa insatsen som lag gjorde vi i Elvans cup där vi för första gången cupspelade i elvamanna spel. 5 matcher samma dag med 0 insläppta mål och 23 gjorda framåt.


Vad gjorde den insatsen eller matchen extra bra?


Alla kunde delta på ett bra sätt och vi hade ett ruskigt bra go under dagen tillsammans. Vi började även förstå positionerna och hur vi kan utnyttja planens ytor på ett bra sätt.


3. Talanger i laget (ange namn och spelarens främsta egenskaper)?


Det är svårt att lyfta talanger i laget eftersom de är så pass unga. Det är många duktiga tjejer i laget som tillsammans hjälps åt för att bidra till lagets utveckling. De som är extra bra på att bidra till lagets goda engagemang och stämning är


Lisa Karlsson (lagkapten) förutom att vara en försvarsklippa som de andra kan luta sig mot så har hon en bra förmåga att se positivt på saker och ting samt hjälper alla med sitt peppande.


Monica Jusu Bah - pilsnabb vessla som ibland inte verkar förstå att vissa saker borde vara svåra och hanterar allt och alla med ett hjärtligt skratt som smittar av sig på omgivningen.


Ella Wallmark - klok och trygg mittfältsmotor som springer mycket och sprider ett lugn omkring sig både på och utanför planen.


4. Finns det någon spelare som blommade ut och överraskade positivt 2015?


Samtliga spelare utvecklades mycket under fjolåret men om vi ska nämna några så är det


Sara Liljelind  - Som yttermittfältare kan Sara både spela på höger och vänster kant. Sara gjorde stora framsteg under fjolåret när det gäller bollkontroll och spelförståelse. Hög träningsnärvaro är nog främsta orsaken till utvecklingen.


Emelie Ohlin - En av lagets målvakter och tillika forward. Hade framför allt en riktigt bra utveckling som forward. Har en oöm spelstil samt älskar närkampsspel och när det hettar till.


Sukaina Almamori - Sukaina som alltid varit stark, modig och målfarlig lärde sig under fjolåret mycket om spelet utan boll.  


5. Lagets styrka och svaghet?


Styrkan i laget är sammahållningen och träningsviljan. På 146 match och träningstimmar under fjolåret så var närvaron ca 85%. Tjejerna ställer verkligen upp för varandra och laget.


Vår svaghet är nerverna i slutspel och att vi ibland blir för snälla och passiva på planen och därmed glömmer att fotboll är en kampsport.


6. Vad är det roligaste ni har varit med om genom alla år - och vad är ert nästa stora mål?


Piteå Summer Games 2015 var en fantastisk upplevelse för tjejerna. Vi bodde på Piteå Havsbad i bungalows med egen kock och full uppbackning från alla håll.  De fick även gott om tid att spela fotboll, umgås, bada och hänga med varandra. Tack till Piteå If som ordnar en underbar cup.


Vårt nästa mål är att få behålla alla våra härliga tjejer till årets säsong och förhoppningsvis kunna knyta till oss några fler spelare. Fotbollsmässigt är målet att  tjejerna att klara av övergången mellan nio-manna och elva-manna på ett bra sätt.


7. Var ni med på någon sommarturnering förra året? I så fall vilken och hur gick det? Ska ni på någon turnering i sommar?


Vi var med 4 cuper, Elvan Cup, Ungdomscupen, Umeå Fotbollsfestival och PSG. Vann gruppspelet i alla cuperna och slutade på första, andra, tredje och nionde plats.


I sommar är det inte bestämt mer än att vi återigen åker till Piteå Summer Games.


8. Hur länge har laget funnits (spelat tillsammans) och vilka är era främsta meriter genom åren? Ange även hur länge du har varit ledare för ditt flicklag.


Tjejerna gör sitt sjätte år tillsammans och främsta meriten är att endast 3 spelare har slutat med sitt fotbollsutövande.


Vi som ledare har haft förmånen att träna tjejerna i världens bästa lag mellan fyra och sex år.

"
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 17/01 16:21 
Mariehem Sportklubb, 15/11 11:45 
Mariehem Sportklubb, 26/10 17:17 
Mariehem Sportklubb, 06/08 21:37 
Mariehem Sportklubb, 21/06 10:02 
Mariehem Sportklubb, 19/05 08:00 
 
Arrangemang
SPONSORER
Stöd Mariehem SK
_______________________
_______________________
_______________________