Löpträning och gräsvecka
2017-06-25 21:47
NKV-jobb och Löpcoach Malin Skog
Vi går nu in på de sista gemensamma träningstillfällena innan Gothia. Nu när vi har fått sommarlov och sett spelschemat för cupen så har vi flyttat våra träningar till gräsplanerna på Nydala så att vi kan vänja oss vid det underlag som vi kommer få under cupen. Träningarna kör vi även på förmiddagen så att det finns möjlighet att göra även annat under dagen.

Vi har som ni kanske vet även börjat köra fys i större utsträckning än tidigare. Detta gör vi under upplägg och direktiv från Malin Skog. Malin som har ett förflutet som spelare i MSK har även ansvar för fysträningen inom Team Thorens herrlag och är ett jättebra stöd när vi nu försöker utveckla löpteknik, snabbhet och uthållighet några snäpp till. De fyra veckor som vi gnuggat extra ger resultat ganska snabbt och det är som alltid kul att se tjejerna utvecklas och upptäcka hur mycket de egentligen orkar. Malin har även lagt upp det program som tjejerna kommer få med sig när de blir själva innan vi träffas för Gothia.

Veckan som gick fick vi en bra läropeng mot Umeå Södra som inte bara slog oss utan även dominerade planen, både mentalt och fysiskt. Vi får ta med oss lärdomen till i veckan och konstatera att bra motstånd är utvecklande och behövligt för att se vad som behöver tränas mer på. Så tack södra:-) och vi ses i höst.

Ha en bra vecka och hjälp gärna tjejerna med en bra frukost i veckan så att de vaknar till liv och kan nyttja träningen på ett bra sätt.

Ledarna MSK F03
Två av två
2017-05-14 21:24
Starka tjejer
Då har vi kommit två matcher in på säsongen där vi har vunnit båda (4-1 Spöland/Vännäs och idag 3-0 mot Sävar/Täfteå). Spelet har varierat i matcherna där vi har blandat och gett lite. Ibland ser det fantastiskt ut och vi ledare funderar vart de får alltifrån och ibland blir vi passiva och vi ledare funderar vad vi gjort för fel:-). Dagens första 20 minuter var en del där tjejerna spelade fantastiskt och vi flyttade boll mellan väldigt många personer och med ett bra flyt, mer sånt tar vi gärna. Det vi har kvar att jobba med är de första tre stegen som vi tjatar på tjejerna om. Jätteviktigt både för att komma in i press och för att komma bort från motståndaren med boll. Ibland blir vi även lite lätta i närkamperna men vi tycker ändå att tjejerna står upp väldigt bra med tanke på sin ålder.

Idag fick vi oturligt nog vår första skada då skyttedrottningen och vinthunden Ella W fick en smäll/vridning av knät i slutet på matchen. Rapporterna från Ella är dock positiva och enligt läkaren så kan vi ha med henne på planen om ett par veckor igen. Väldigt skönt och en påminnelse till oss tränare att verkligen fortsätta trycka på med styrkeövningar och knäkontroll.

Nytt som sker i veckan är att vi slutar träna på Campus på onsdagar eftersom planen nu stängs för olika arrangemang fram till början av september. Vi kommer närmaste veckorna ha onsdagsträningen på baseballplanen bredvid MSK Arena 19.30-21.00. Några pass lite senare kommer även att bli på Nolia och därefter hoppas vi kunna använda Nydalafälten. Tjejerna får löpande info på whatsapp så lita på dem, träningsnärvaron sedan vi satta igång igen i april är fortsatt grym och intensiteten är också mycket bra.

Veckan avslutas med match borta mot Nordmaling på fredagkväll, kallelser till matchen går ut på onsdag. Som tidigare gäller att vi kallar spelare som tränar regelbundet 2ggr i veckan i första hand.

Bilden är från avslutningen av vårens kick-off, då fjolårets vinnare i gladiatorerna Linda körde ett tämligen brutalt fyspass med tjejerna. Kul att se och väldigt ovanligt att se dem bli helt tysta av trötthet efter en stund:-)
Vl mött på planen/Ledarna MSk F15 
Kick off
2017-04-22 16:56
Vi har gjort detta ett antal år nu:-)
I helgen har tjejerna träningsmatch och kickoffträff. Fredagkväll möter vi IFK Umeå och kör lite lagaktiviteter tillsammans. På Lördag så käkar vi frukost, tränar ihop ett pass på förmiddagen och avslutar ca 11.00 för hemfärd.

Det tjejerna behöver ha med sig är:
Matchkläder och utrustning (de byter om på MSK Arena till matchen)
Duschombyte efter matchen.
Cykel att transportera sig på.
Luftmadrass, sängkläder, sovsäck (eller annat) att sova på.
Löparskor.
Träningskläder för inomhusbruk(MSK dressen fungerar återigen bra, ev shorts och t-shirt om det är varmt).
Något att sova i.

Tjejerna skall ha ätit middag innan de kommer till samlingen på fredagen. De får kvällsfika och frukost av oss ledare.

I veckan har tjejerna sista veckan med sitt styrkeprogram, peppa dem gärna med detta så vi kan slippa lite skador. 1:a maj är även sista dagen för anmälan till Gothia cup.

Ledarna MSK F15
Årets vinterträning och lite info om April
2017-04-03 19:28
Årets varmaste träning?
Nu har vi smugit igång säsong 2017 lite smått och självklart blir det en riktig vinterträning som inleder året på MSK Arena. Dagens träning var kall och och blött men det positiva var att tjejerna sköt sönder ledarna under skottövningen, hårda och välriktade skott från alla håll. Kul att se!

Denna vecka kommer vi även att träna på onsdag 17.00 - 18.15 för att under nästa vecka köra våra ordinarie träningstider som kommer vara måndag och tisdag 17.50 - 18.20 på MSK Arena samt torsdag samma tid men på Campus Arena. Nu under april vill vi att tjejerna tar med sig löparskor till träningarna eftersom en del av fysen kommer vara löpning och det är dumt att belasta fötterna mer än nödvändigt i fotbollsskorna.

Tjejerna har även fått ett litet styrkeprogram med hem som de skall jobba med under april. Programmet är tänkt att hjälpa oss från skador och även för att de skall se hur lite som krävs för att göra ganska stora förändringar med sin styrka. Programmet beräknas ta 5-10 minuter 5 dagar i veckan. Vi hoppas att dessa minuter är väl investerad tid för alla som orkar göra dem. 

Vi har fått ändra i Aprils planering pga F03s zonläger som är 22-23/4. För er som vill delta i zonlägret så tackar ni ja till kallelsen som kommer senare under kvällen. Kostnaden för zonlägret är 400 kr och en räkning skickas ut till er från kansliet.

Den träningshelg som vi hade tänkt att ha blir därför flyttad till fredag 28/4 - 29/4 och startar med en träningsmatch mot IFK Umeå. Närmare planering och utrustning för övernattningen och den helgen kommer senare.

Frida har skapat en Whatsapp grupp med alla tjejer i laget så att vi enkelt kan nå ut med information och påminnelser. Vi har bedömt det så att tjejerna nu har rätt bra koll på sina telefoner och att ni som föräldrar kan få släppa lite i informationsflödet från oss ledare. Vill ni ändå komma med på sändlistorna så kan ni prata med Frida.

Har ni frågor så kom förbi på någon träning eller hör av er till någon av oss ledare.

Reportaget som aldrig kom
2017-04-03 19:19
Nu släpper vi texten och bilderna som skickades till Svensk Damfotboll inför fjolårets säsong i februari 2016. Känns som ifall det inte är publicerat nu så sker det nog aldrig:-). Så håll till godo, fler bilder som Ebba Karlsson tog finns under bildgalleri.
"

Inför starten av säsong 16 är vi 14 tjejer och 3 ledare i laget. Under fjolåret deltog vi i två serier  fjolåret, en vårserie och en höstserie. Vi summerar aldrig tabellmässigt resultatet utan tar varje match för sig och försöker spela så bra som möjligt i den. Tjejerna har gått framåt för varje år som gått och under det sista året förlorade vi endast två matcher i seriespelet.


2015 var en i övrigt en kanonsäsong, mycket högt deltagande på träningarna, få skador, tjejer som trivs och stöttar varandra med många roliga aktiviteter både på och utanför fotbollsplanen.


Bästa insatsen som lag gjorde vi i Elvans cup där vi för första gången cupspelade i elvamanna spel. 5 matcher samma dag med 0 insläppta mål och 23 gjorda framåt.


Vad gjorde den insatsen eller matchen extra bra?


Alla kunde delta på ett bra sätt och vi hade ett ruskigt bra go under dagen tillsammans. Vi började även förstå positionerna och hur vi kan utnyttja planens ytor på ett bra sätt.


3. Talanger i laget (ange namn och spelarens främsta egenskaper)?


Det är svårt att lyfta talanger i laget eftersom de är så pass unga. Det är många duktiga tjejer i laget som tillsammans hjälps åt för att bidra till lagets utveckling. De som är extra bra på att bidra till lagets goda engagemang och stämning är


Lisa Karlsson (lagkapten) förutom att vara en försvarsklippa som de andra kan luta sig mot så har hon en bra förmåga att se positivt på saker och ting samt hjälper alla med sitt peppande.


Monica Jusu Bah - pilsnabb vessla som ibland inte verkar förstå att vissa saker borde vara svåra och hanterar allt och alla med ett hjärtligt skratt som smittar av sig på omgivningen.


Ella Wallmark - klok och trygg mittfältsmotor som springer mycket och sprider ett lugn omkring sig både på och utanför planen.


4. Finns det någon spelare som blommade ut och överraskade positivt 2015?


Samtliga spelare utvecklades mycket under fjolåret men om vi ska nämna några så är det


Sara Liljelind  - Som yttermittfältare kan Sara både spela på höger och vänster kant. Sara gjorde stora framsteg under fjolåret när det gäller bollkontroll och spelförståelse. Hög träningsnärvaro är nog främsta orsaken till utvecklingen.


Emelie Ohlin - En av lagets målvakter och tillika forward. Hade framför allt en riktigt bra utveckling som forward. Har en oöm spelstil samt älskar närkampsspel och när det hettar till.


Sukaina Almamori - Sukaina som alltid varit stark, modig och målfarlig lärde sig under fjolåret mycket om spelet utan boll.  


5. Lagets styrka och svaghet?


Styrkan i laget är sammahållningen och träningsviljan. På 146 match och träningstimmar under fjolåret så var närvaron ca 85%. Tjejerna ställer verkligen upp för varandra och laget.


Vår svaghet är nerverna i slutspel och att vi ibland blir för snälla och passiva på planen och därmed glömmer att fotboll är en kampsport.


6. Vad är det roligaste ni har varit med om genom alla år - och vad är ert nästa stora mål?


Piteå Summer Games 2015 var en fantastisk upplevelse för tjejerna. Vi bodde på Piteå Havsbad i bungalows med egen kock och full uppbackning från alla håll.  De fick även gott om tid att spela fotboll, umgås, bada och hänga med varandra. Tack till Piteå If som ordnar en underbar cup.


Vårt nästa mål är att få behålla alla våra härliga tjejer till årets säsong och förhoppningsvis kunna knyta till oss några fler spelare. Fotbollsmässigt är målet att  tjejerna att klara av övergången mellan nio-manna och elva-manna på ett bra sätt.


7. Var ni med på någon sommarturnering förra året? I så fall vilken och hur gick det? Ska ni på någon turnering i sommar?


Vi var med 4 cuper, Elvan Cup, Ungdomscupen, Umeå Fotbollsfestival och PSG. Vann gruppspelet i alla cuperna och slutade på första, andra, tredje och nionde plats.


I sommar är det inte bestämt mer än att vi återigen åker till Piteå Summer Games.


8. Hur länge har laget funnits (spelat tillsammans) och vilka är era främsta meriter genom åren? Ange även hur länge du har varit ledare för ditt flicklag.


Tjejerna gör sitt sjätte år tillsammans och främsta meriten är att endast 3 spelare har slutat med sitt fotbollsutövande.


Vi som ledare har haft förmånen att träna tjejerna i världens bästa lag mellan fyra och sex år.

"
Träningar i veckan
2016-08-15 20:52
Helgens höjdpunkt var utflykten till kyrkstenen
Efter en väldigt trevlig helg i Åskilje med två mycket välspelade matcher av oss har vi nu en spännande vecka och lite annorlunda vecka framför oss. 

Tisdagens träning byter vi ut mot Sverige-Brasilien som vi ser tillsammans på Porsche Center Norr. Avfärd med cykel från MSK Arena 17.40 där Frida cyklar med tjejerna till Porsche. Perfekt tillfälle att kika på några av världens bästa spelare och kanske börja drömma om egna OS matcher.

På onsdagen kommer löplegenden och UIK tränaren (samt spelarnas blivande lärare på Bräntis för de som skall gå där) LG Skoog och hälsar på och tränar tjejerna en stund. 
Torsdag kör vi som vanligt och därefter har vi två matcher även denna helg med Umeå Södra på lördag och cup semifinal mot Sandåkern på söndag.

Stort tack till Simon, Frida , Klara och inte minst Faster Lisa som fixade en perfekt helg i Åskilje, lite bilder från helgen kommer läggas upp i bildgalleriet under veckan så håll utkik.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Nydala, 29/06 10:30
Träning, Nydala, 03/07 10:30
Träning, Nydala, 04/07 10:30
Träning, Nydala, 05/07 10:30
Träning, MSK Arena, 10/07 17:40
Träning, MSK Arena, 11/07 17:40
Nyheter från föreningen
Mariehem Sportklubb, 21/06 10:02 
Mariehem Sportklubb, 19/05 08:00 
Mariehem Sportklubb, 18/05 15:11 
Mariehem Sportklubb, 23/03 16:13 
Mariehem Sportklubb, 17/03 16:00 
 
Arrangemang
SPONSORER
Stöd MSK
_______________________
_______________________
_______________________